Menü

Nyertek vízilabdázóink, de elhalasztották a Magyar Kupa folytatását

2020. Augusztus 12
645
Nyertek vízilabdázóink, de elhalasztották a Magyar Kupa folytatását

Kora délután a Miskolc ellen ugrottak vízbe Szűcs Levente tanítványai a BENU Férfi Magyar Kupa 5-8. helyért játszott mérkőzésén, amelyet meg is nyert 12-9-re a BVSC. Pozitív koronavírustesztek miatt azonban a szövetség elhalasztotta a kupa folytatását.

Az utóbbi években többször is szoros meccseket játszott a BVSC-Zugló a Miskolc együttesével. Ezúttal a BENU Férfi Magyar Kupa 5-8. helyért rendezett összecsapásán találkoztak a felek. Mivel riválisunk kerete gyengült a nyáron, így bízhattunk benne, hogy ha az utóbbi időben többször is mutatott játékot megismétlik Szűcs Levente tanítványai, akkor győztesen hagyhatják el a fiúk a medencét a Hajós Alfréd Uszodában.

Könnyű meccsre azonban nem számíthattunk, amelyet az első negyed is jól mutatott. Bár Pásztor Mátyás révén a mieink szereztek vezetést, de 3-2-nél már a Miskolcnál volt az előny. A második nyolc percben aztán a Mészáros-fivérek villanásaival (előbb Csaba, majd Mátyás lőtt gólt) 6-3-ra sikerült ellépni. A fordulást követően állandósult a 3-4 gólos különbség a két csapat között. Végül 12-9-re győzött a BVSC, külön öröm volt, hogy kilenc mezőnyjátékosunk is betalált.

Az 5. helyért a Honvéddal játszik majd együttesünk, azonban erre a találkozóra később kerül sor. Ugyanis délután 3 óra környékén érkezett a rendkívüli hír, hogy egyelőre nem lesz folytatás a BENU Férfi Magyar Kupában, mivel a Ferencvárosi Torna Club tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a reggeli koronavírusteszt négy játékosa esetében is pozitív lett.

A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk. A megvásárolt jegyek a terveink szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók. Igyekszünk mihamarabb további tájékoztatást adni” – áll a Magyar Vízilabda Szövetség által kiadott közleményében.

A folytatás tehát egyelőre még kérdéses. Jobbulást kívánunk a beteg játékosoknak és reméljük, hamarosan ismét mérkőzéseken láthatjuk a csapatokat.

 

BENU Férfi Magyar Kupa, 5-8. helyért

BVSC-Zugló-MKB-Euroleasing–PannErgy MVLC 12-9 (4-3, 2-0, 4-4, 2-2)

BVSC-Zugló: Szakonyi – Mészáros Csaba 1, Gyárfás 1, Kovács 2, Pásztor 2, Sugár, Nagy 2. Csere: Czigány 1, Csapó 1, Irmes, Batizi, Ágh 1, Mészáros Mátyás 1

 

Fotó: MVLSZ / Kovács Anikó

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz