Menü

Óriási bravúr, legyőztük a Fradit!

2021. Február 26
236
Óriási bravúr, legyőztük a Fradit!

Ősszel a harmadik negyed közepéig vezettek férfi vízilabdázóink az OB I-ben a Ferencváros ellen, ezúttal hazai medencében a harmadik negyedben sikerült megszerezni a vezetést, amelyet aztán nem engedett ki a kezéből a csapat, így 11-10-re legyőztük a Fradit!

Emlékezhetünk, hogy ősszel a 3. negyed 3. percében már 7-4-re vezetett a BVSC-Zugló a Ferencváros ellen idegenben, így érdeklődve vártuk a hazai visszavágót, hogy ezúttal mire lehetnek képesek a mieink otthoni környezetben. A találkozó elején csak kóstolgatták egymást a felek, végül bő két perc után Fountulisz szerzett vezetést a zöld-fehéreknek ötméteresből, majd Vigvári Vendel megduplázta a vendégek előnyét. Azonban jött a zuglói válasz is, Ágh György szép gólt szerzett centerből, Kovács Péter pedig a negyed végén fórból egyenlített(2-2).

Az FTC a második nyolc perc elején ismét vezetést szerzett, de ezúttal Batizi Benedek egalizált (3-3). A folytatásban mégis ellépett kettővel Varga Zsolt együttese. Azonban Nagy Márton a félidőre 5-4-re szépített.

A fordulást követően ismét Batizi villant, ezúttal akcióból talált be tehetségünk, Pásztor Mátyás gólpasszából. Sőt, válogatott játékosunk ezt követően már nem csak az előkészítésből, hanem a gólszerzésből is kivette a részét, így 6-5-nél már a BVSC-nél volt az előny! Bár a születésnapos Zalánki Gergő egyenlített, a fiatal Mészáros Mátyás nem ijedt meg az Európa-bajnok Vogel Somától és egy szép gólt ragasztott a hálóba (7-6), majd megduplázta saját maga góljainak számát és a zuglói előnyt is, így már 8-6 állt az eredményjelzőn! Bár próbálkozott zárkózni a Fradi, de Irmes Pál is feliratkozott a góllövők közé, így kétgólos előnyről várhattuk a zárófelvonást (9-7).

Hat perccel a találkozó vége előtt a Fradi utolérte a mieinket 9-9-nél, de ez nem zökkentette ki a BVSC-t. Előbb Nagy Márton lőtt bombagólt a bal felsőbe, majd Pásztor emberelőnyből pattintott a kapuba (11-9). Hátul a végig remekül védő Szakonyi Dániel többször is bravúrral hárított (64 (!) százalékkal védett a mérkőzésen), így már csak bő három percet kellett kibírnunk! Fountulisz emberelőnyből betalált, amikor már csak alig két perc volt hátra. Ekkor még csak bíztunk benne, hogy nem esik több találat a mérkőzésen, de végül így is lett! Sikerült kivédekezni a Ferencváros utolsó támadását is, így 11-10-re legyőztük a Bajnokok Ligája-győztes és bajnoki címvédő riválisunkat! Bár több hiányzójuk is volt a zöld-fehéreknek, ennek ellenére ez a bravúr értékéből nem von le semmit. Gratulálunk a csapatnak a fantasztikus sikerhez!

Szép volt fiúk!

 

Férfi vízilabda OB I, 20. forduló

BVSC-Zugló MKB-Euroleasing–FTC-Telekom 11-10 (2-2, 2-3, 5-2, 2-3)

BVSC-Zugló: Szakonyi – Czigány, Csapó, Irmes 1, Batizi 2, Ágh 1, Mészáros Cs., Gyárfás, Kovács P. 1, Pásztor 2, Sugár, Mészáros M. 2, Nagy M. 2

 

Fotó: Kohári Péter

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz