Menü

Orvosként a páston

2019. Július 04
976
Orvosként a páston

A jubileumi, 30. nyári universiadét Nápolyban rendezik, ahol a vívók küzdelmeire július 4-e és 9-e között kerül sor. Rögtön az első napon női párbajtőrben Gonda Borbáláért szurkolhatunk majd.

A női párbajtőrözők között Gonda Borbála nyerte a MEFOB-ot, vagyis az egyetemisták országos bajnokságát, így ő automatikusan indulási jogot szerzett a nápolyi universiadéra. Bár korábban korosztályos válogatott is volt, sportolónk már régen indult hasonló szintű megmérettetésen.

„Amikor elkezdtem az orvosi egyetemet, muszáj voltam abbahagynom a versenyszerű vívást. Utoljára 2013-ban voltam világversenyen. Tehát egyik oldalról váratlanul is ért, hogy indulhatok az universiadén, másrészt viszont ez egy hatalmas lehetőség is, mert régen volt hasonlóban részem. Eddig is napi szinten sportoltam, de az egyetem mellett a versenyzés nem fért bele. Nagyon örülök annak, hogy indulhatok az universiadén” – nyilatkozta még az elutazás előtt honlapunknak Borbála.

Hiába sűrű a vívók számára a versenynaptár – hiszen a legjobbak számára a júniusi Európa-bajnokság után ebben a hónapban Budapesten vár világbajnokság –, vannak nemzetek, amelyek az egyetemi sportolók seregszemléjére is erős csapatot küldtek.

„Bár az országok a legjobb három versenyzőjüket a világbajnokságra viszik inkább el, ennek ellenére például az oroszok, a franciák, a lengyelek, vagy a németek nagyon erős csapattal érkeztek. Ettől függetlenül remélem, hogy csapatban is tudunk szép eredményt elérni, egyéniben pedig bármi előfordulhat, mert a vívás az egyik legkiszámíthatatlanabb sportág.”

Sportolónk július 4-én egyéniben, míg 7-én a csapatversenyben lesz érdekelt a 30. nyári universiadén.

 

Fotó: fisu.net

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz