Menü

Összejött a birkózócsalád

2018. December 08
1114
Összejött a birkózócsalád

Első ízben rendezett családi délutánt (és estet) birkózószakosztályunk, mely eseményre a menedzsment mellett az élversenyzőket és a felsőpakonyi, a jászkiséri és üllői bázison pallérozódó fiatalokat is meghívták. A Tatai úti csarnokban péntek délutántól (körülbelül 17 órától) egészen 21 óráig tartott a buli, ami mindent elárul arról, hogy miként érezték magukat a résztvevők. Az ételről és italról a lelkes szülők gondoskodtak, a jó hangulatról pedig a birkózók, élükön a szakosztály ikonjával, Kiss Balázzsal, aki ezúttal is hozta a formáját, ha kellett, sztorizott, ha kellett, játszott a fiatalokkal, és ha úgy hozta a helyzet, akkor a szülőkkel beszélgetett.

- Családi napot már korábban is tartottunk, de ilyen későn, ilyen hosszú és ilyen jó hangulatú családi délutánt még nem csináltunk. A jövőben szeretnénk majd ebből hagyományt csinálni – mondta Balu, aki a családi nap egyik kitalálója és főszervezője, a rendezvény másik motorja pedig a szakosztály utánpótlásedzője, Illés Gergely volt. – A célunk, hogy a legfiatalabbak és a szülők találkozhassanak a szakosztály vezetésével, hogy megismerhessük egymást, hogy összehozzuk a birkózócsaládot, s, hogy a sportágunkat, illetve a szakosztályunkban zajló munkát is népszerűsítsük. 

Ez utóbbi érdekében a délutánról (és estről) egy filmet is forgattak, amit hamarosan közzétesznek majd. De térjünk vissza a családi napra, melyen minden volt: a kadet és junior korú birkózók bemutatója, a két világbajnokunk, Kiss Balázs és Korpási Bálint élménybeszámolója, majd a kezdő birkózók és a klub versenyzőinek közös edzése. Volt még persze játék, tombola és legfőképpen jó hangulat is, így érthető, hogy késő estig eltartott az esemény. Balutól pedig azt is megtudtuk, hogy a családi nap mellett egy másik hagyományt is elindítottak: minden évben értékelni és jutalmazni fogják a legjobb utánpótláskorú birkózókat. Idén, első alkalommal ebben az elismerésben Ritzl Ferenc (diák 2), Tasnádi Botond (diák 1), Kelemen Bendegúz (serdülő), Cseprakov Albert (kadet) és Takács István (junior) részesültek, akiknek Tóth István szakosztályelnök mellett a két világbajnokunk is gratulált.
Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz