Menü

Őszi visszatekintés: férfi vízilabda

2021. Január 10
154
Őszi visszatekintés: férfi vízilabda

Folytatjuk őszi visszatekintő sorozatunkat, ezúttal férfi vízilabdázóinkkal. A csapat remek első félévet zárt és ennek köszönhetően a tabella ötödik helyéről várhatja a jövő heti bajnoki folytatást!

Bizakodva vártuk a szezont, amelyben a BVSC-Zugló hagyományaihoz hűen ezúttal is csupa magyar játékossal vágott neki a bajnokságnak a férfi vízilabda együttes, ráadásul több sajátnevelésű fiatal is szerepet kapott a felnőtt keretben, akik éltek is a lehetőséggel. Bár az OB I első fordulójában a Pécs vendégeként 12-12-es döntetlent játszott a csapat, ezt követően lehengerlő sorozat következett.

Szűcs Levente tanítványai csupán a négy „nagytól” kaptak ki, azonban ezeken a mérkőzéseken is benne volt a pontszerzés a játékukban. A címvédő Ferencváros ellen például idegenben a 3. negyed elején 7-4-re vezettek a mieink és bár 13-9-es vereség lett a vége, nagy eredménynek számít, hogy ráijesztettünk a Fradira. Szolnokon a hajrában kihagyott ötméteresen múlott csupán a pontszerzés (12-13), míg az OSC elleni hazai rangadón is csupán egy góllal maradtunk alul (11-12). Végül a Vasas vendégeként decemberben a hosszú menetelés végén 7-5-ös vereséget szenvedtünk, de itt is bebizonyították a fiúk, hogy ott vannak az élmezőny nyakán.

„Olyan szép őszt kaptam a fiúktól, amelyet most nem közhelyesen szeretnék megköszönni nekik, hanem kicsit részletesebben. Ott vagyunk az elitcsapatok között, de mindenképpen a közelükben. Mindegyik nagycsapatot megszorongattuk és hajszálnyira voltunk a pontszerzéstől. Magabiztosan nyertük a rangadókat, egyetlen „botlásunk” Pécsen volt, ahol otthagytunk 2 pontot. Szerkezetileg rendben van a csapatunk, van egy jó képe az egésznek. A saját neveléseink most már jó OB I-es játékos szintjéhez közelítenek. Mindig van húzóember akár a mezőnyben, akár a kapuban. A két legfontosabb dolog pedig, az alázat és a motiváció. Természetesen ebből a szezonból még nagyon sok van hátra, de úgy mehetünk neki a tavasznak, hogy a saját kezünkben van a sorsunk és nem más csapatoktól függ a helyezésünk. Ezt kell tartani majd, ami nyilván nehéz lesz, mert most majd mindenki minket akar megverni úgy, hogy nekünk lesz nagyobb veszítenivalónk” – értékelte  az őszt vezetőedzőnk szakosztályunk honlapjának.

Ami még kiemelendő a 10 győzelem mellett, hogy ezeken a találkozókon legalább három góllal nyertek a mieink! Reményeink szerint ezt a jó formát tavasszal is megtartja a csapat. A második félév már jövő szombaton kezdődik, amikor 17 órakor a Pécs együttesét fogadja a BVSC a Szőnyi úton!

Hajrá BVSC!

 

Fotó: Kohári Péter

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz