Menü

Őszi visszatekintés: női labdarúgás

2020. Január 24
1590
Őszi visszatekintés: női labdarúgás

Bár újoncként vágtak neki a szezonnak női labdarúgóink az NB II-ben, az ősz végére megszokták a másodosztály légkörét és szép győzelmeket arattak. Őszi visszatekintő sorozatunk következő részében a múltról, de már a téli felkészülésről is lesz szó.

Felnőtt női labdarúgóink újoncként vágtak neki az NB II-nek és Steer Ferenc vezetőedzőnk már a rajt előtt elmondta honlapunknak adott interjújában, hogy bár tanulóévként tekintenek erre a szezonra, de azért szeretnének 3-4 csapatot megelőzni. Így a bajnokság felénél azt mondhatjuk, hogy az együttes eddig megfelel az elvárásoknak. Féltávnál a hetedik helyen állnak a mieink a tabellán.

„Mivel ez egy tanulóévünk, az elején lassacskán vettük fel a ritmust, a végére viszont belejöttünk és beleszagoltunk a győzelem ízébe is. Ezt követően már sokkal egyszerűbb volt, mert a lányok is elhitték, amiket mondtam. A végén pedig a nyíregyházi bravúros pontszerzés kimondottan szép évzárás volt számunkra” – kezdte értékelését vezetőedzőnk.

Három vereség után Hajdúszoboszlón szerezte meg a BVSC női együttese történelmi, első győzelmét az NB II-ben. Ezt pedig további két siker és a már emlegetett nyíregyházi pontszerzés követte. Ez a teljesítmény is azt mutatja, hogy a csapat jó úton halad.

 

 

„Felnőttünk játékban is az NB II szintjére, ami köszönhető volt annak is, hogy a sérültjeink visszatértek, így más stílusban tudtunk játszani. Meg kellett szokni azt is, hogy vidékre kell utazgatnunk, tehát a másodosztály teljes hangulatát, ritmusát. Én is sokat tanultam ezekből.”

A csapat számára január 4-én, a szokásosan Ercsiben rendezett teremtornával kezdődött a téli felkészülés. Ezt követően heti három edzéssel és hétvégente egy felkészülési találkozóval hangol az együttes a tavaszi rajtra.

„Nem egyszerű télen erősíteni, de az eredményeinknek köszönhetően sokkal könnyebb dolgunk van. Jelenleg is készülnek nálunk próbajátékosok és nézegetjük a hiányposztokra is az embereket, főleg a védelmünket szeretnénk megerősíteni.”

A tavaszi első fordulóban, március 7-én a listavezető Újpesthez látogatnak a lányok.

Hajrá BVSC!

 

Fotók: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz