Menü

Őszi visszatekintés: női röplabda

2020. Január 30
1056
Őszi visszatekintés: női röplabda

Bár a röplabdázók számára tulajdonképpen még mindig tart az „ősz”, vagyis az alapszakasz, az már eldőlt, hogy női együttesünk folytathatja a rájátszásban. Visszatekintőnkben Daróczi Gergely vezetőedző már a tavaszi célokról is beszélt.

Újoncként vágtak neki női röplabdázóink az NB II-nek, de a csapat hamar megszokta a légkört és rögtön három sikerrel kezdte a bajnokságot. Bár ezt követően a Gödöllő nyerni tudott a Szőnyi úton, a nagy rivális Kispestet 3-0-ra múlták felül Daróczi Gergely tanítványai.

„Azt nem mondom, hogy a várakozásokon felül teljesítettünk, mert ahogy ismertük meg a csapatokat, meccsről-meccsre egyre jobban látszott, hogy azért itt van keresnivalónk. Az első kör után már láttuk, hogy nem irreális cél a rájátszás. Ismerve az ott szóba jöhető ellenfelek erejét úgy látom, hogy ott is a mi kezünkben van a sorsunk. Tehát ha mi jól játszunk és azt csináljuk, amit tudunk, akkor akár szép eredmény is lehet a végén. Azonban ott már egy-egy meccsen fognak múlni a dolgok” – tekintett már a jövőbe is vezetőedzőnk.

A rájátszásba a másik csoportból a Szeged már biztosan bejutott, míg a másik ellenfél a Közgáz, valamint a Kecskemét közül kerülhet majd ki. Az biztos, hogy ott már komoly rangadók várnak a mieinkre.

„Nagyjából másfél hónap alatt elérte a csapat azt a játékot, amit szerettem volna, hogy játsszunk. Viszonylag stabilak voltunk egész évben, az új játékosok is jól beilleszkedtek. Azáltal, hogy egy olyan keret van idén, amelyet nagyjából 12 hasonló tudású játékos alkot, így nagyon sűrűn tudom forgatni a csapatot. Ez azért jó, mert mire a komolyabb tétmeccsekhez érünk, már meglesz az a felállás, amit én is szeretnék látni, mert akkor már vége lesz ennek a kísérleti időszaknak” – árulta el Daróczi Gergely.

Azt is hozzátette, hogy jelenleg úgy kalkulál – bár nem elvárás a csapattal szemben, hogy minden meccset megnyerjen a szezonban –, hogy február végétől, ha visszatérnek a sérültek, akkor jó eséllyel ott lehetnek a lányok a csoportgyőzelemért folytatott harcban.

Előtte azonban még három mérkőzés vár a mieinkre az alapszakaszban. Szombaton 17 órától a Nyíregyháza U21-es együttesét fogadják a lányok. Idegenben egy izgalmas, ötszettes meccsen maradtunk alul, így van miért visszavágni.

Szurkoljunk minél többen a lányoknak a Szőnyi úti kézilabdacsarnokban. Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz