Menü

Őszi visszatekintés: női vízilabda

2021. Január 29
365
Őszi visszatekintés: női vízilabda

Sorozatunkat a női vízilabdázókkal zárjuk, akik az őszi szezon után a harmadik helyen állnak a bajnokságban. Ráadásul Petrovics Mátyás csapata a tabellán előtte álló riválisait is megszorongatta, így izgatottan várjuk a folytatást.

A bajnokság rajtja előtt egy Magyar Kupa bronzéremmel alapozták meg női vízilabdázóink a szezont. Aztán az OB I-ben az első hat fordulóban a papírformának megfelelően magabiztosan nyerték a találkozókat a lányok. A legszorosabb párharc az Eger elleni hazai összecsapás volt. Ott 12-9-re diadalmaskodtak Petrovics Mátyás tanítványai.

„Jól sikerült a bajnoki felkészülésünk, hiszen a Magyar Kupában egy nagyon jó eredményt értünk el. Nagyon örültünk a bronzéremnek! A bajnokság első szakaszában én is többször elmondtam, hogy előbb három könnyebb, majd három nehezebb ellenféllel találkozunk a három rangadó előtt. Valóban, az első hat meccset szerintem jó játékkal, viszonylag néha még könnyebben is lehoztuk. A csapatból mindenki sok lehetőséget kapott, illetve folyamatosan 4-5 utánpótlásjátékosunk ott volt a meccskeretben, ami nekem külön öröm volt, hogy így a jövőt is tudtuk építeni. Úgyhogy elégedett voltam az őszi szezon első felével” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

Az ősz zárásaként pedig bő egy hét alatt következhetett három rangadó. Előbb az UVSE-től otthon 11-10-re, majd a Dunaújvárostól idegenben 11-9-re kaptak ki a mieink. Azonban a fáradtság nem látszott a lányokon az utolsó meccsen sem, hiszen 12-8-ra múlták felül a Fradit, így a harmadik helyről várhatják a folytatást.

„Amikor benne voltunk ebben az időszakban, akkor nem azt mondom, hogy csalódott voltam, de volt bennem egy üresség az UVSE és a Dunaújváros meccs után. A Fradi elleni párharcot követően pedig nagyon boldog voltam, mert csúcsteljesítményt nyújtottak a lányok. Utólag viszont megpróbáltuk a csapattal kicsit a másik oldalára fordítani ezt az egészet. Ugyanis ha belegondolunk, mindkét elveszített rangadón megvolt a labdánk az ikszhez, sőt Újvárosban akár nyerhettünk is volna. Ha pedig abból a szempontból nézem, hogy milyen fiatal társasággal játszunk továbbra is, és az utóbbi években főleg az UVSE ellen nem volt sanszunk, most viszont igen, akkor azt kell mondanom, hogy erre kell építenünk a folytatásban is.”

A bajnokság tavaszi szezonja előtt azonban jövő hétvégén Rómában vár a mieinkre Euroliga selejtező, ahol komoly külföldi riválisokkal találkozik a BVSC.

„Ebben a rendkívüli helyzetben örülünk, hogy egyáltalán indulhatunk, és ezt a klub lehetővé teszi számunkra, továbbá annak, hogy van Euroliga és annak, hogy a sportélet mehet tovább. Próbálom erre kihegyezni a lányoknál a selejtezőt. Szeretném, ha örömmel és nyílt tekintetekkel játszanánk. Mindegyik csoport nagyon kemény, akár azt is mondhatom, hogy minden idők talán legerősebb Euroligája lesz az idei. Ráadásul 36 óra leforgása alatt három topcsapattal játszunk. Kezdésként az Olympiakosz ellen. A görögök szerintem a végső győzelemre is esélyesek, a Padova szintén benne van Európa négy legjobb csapata között. A Róma egy kicsit „sötétló”, de több olasz válogatott is játszik náluk, ráadásul ők lesznek a házigazdák. Zárásként pedig a francia válogatott nagyrészét foglalkoztató Nice lesz az ellenfelünk. Már nagyon várom, és úgy látom, hogy a lányok is. Úgy szeretnénk hazajönni, hogy a maximumot nyújtottuk, de ezt mosolygósan és felszabadult játékkal” – tekintett előre Petrovics Mátyás.

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz