Menü

Öt-hat új játékos érkezhet

2020. Április 20
1027
Öt-hat új játékos érkezhet

Nagyjából másfél hónapja játszotta utolsó bajnoki mérkőzését férfi vízilabda együttesünk. Bár egyelőre nem törölték az idei szezont, de Szűcs Levente vezetőedzőnk szerint nincs sok esély a folytatásra.

A hazai szövetség elnöke, Vári Attila a múlt héten egy interjúban elmondta, hogy optimista a bajnokságok befejezését illetően. Jelenleg május 11-ig függesztettek fel minden sorozatot és akkor dől majd el, hogy mi lesz az idei szezon sorsa. Ennek ellenére Szűcs Levente honlapunknak elmondta, hogy szerinte a bajnokság a jelenlegi formátumában nem fog folytatódni, de az lehetséges, hogy nyáron lesz egy másik bajnokság, aminek a részletei viszont még a jövő zenéje.

„Mivel nem tudunk még semmit a folytatásról és így azt sem, hogy milyen munkát érdemes végezni jelenleg, így az arany középutat választva Zala Gyuri, erőnléti edzőnk minden nap feltesz egy „karantén kondi” videót az internetre, amit a játékosok megkapnak és csinálnak. De ismerve a fiúkat, ha ez nem lenne, ők akkor is megtalálnák a módját annak, hogy mozogjanak, mert már nekik is nagyon hiányzik a vízilabda. Az erőnléti program mellett futnak is, de azt még nem tudjuk, hogy a vizes edzéseket mikor tudjuk elkezdeni” – nyilatkozta Szűcs Levente.

A bajnokságban az alapszakasz utolsó meccsén dőlt el, hogy egy hajszállal, de lemarad együttesünk a felsőházról. Az alsóház küzdelmeiből viszont már csak egy meccset játszottak le a bajnokság felfüggesztése előtt. Ezen a Tatabányát győzte le a BVSC a Szőnyi úton. A jelenlegi körülmények között kicsit már a szezon értékelését is kértük vezetőedzőnktől.

„Az látszott idén, hogy azok a döntő pillanatok, amiket korábban meg tudtunk oldani rutinból, azok most hiányoztak. Az előző években többször is hajszálon múlott, hogy bejutottunk a felsőházba, most épp az ellenkezője lett. Viszont pozitívumként tudom elmondani, hogy amikor kiderült, ezúttal nem érjük el a célunkat, a fiúk az alsóházat új bajnokságként fogták fel. Tudták, hogy nagyon fontos ott az első mérkőzés. A Tatabánya ellen egy jó iramú, nehéz találkozón sikerült végül nyernünk, ami lélektanilag sokat jelentett. Azt viszont, hogy a folytatásban mi lett volna, már valószínűleg nem tudjuk meg. Sajnos ez most egy ilyen helyzet. A célok, amik voltak, azok sokadrangúak, jelenleg a bizonytalansággal kell mindenkinek megküzdenie.”

Szűcs Levente elárulta, hogy azért van pozitívuma is a jelenlegi helyzetnek, mivel így többet lehet otthon a családdal.

„Nálunk most született a második gyerkőc, úgyhogy február óta, gyakorlatilag két hónapja teljes karanténban vagyunk. Nyilván pozitív hozadéka a jelenlegi helyzetnek, hogy így vele tudunk lenni. Éjszaka a feleségem szokott ügyelni, reggel én, napközben pedig felváltva vagyunk a nagyobbal és a kicsivel. Szerencsére van kertünk, de már azért ez is kezd unalmas lenni. Úgyhogy már várjuk, hogy új impulzusok érjenek minket.”

Egyelőre még sok a kérdőjel a következő szezonnal kapcsolatban is, de azért már alakul a BVSC kerete.

„Elindultunk egy úton, amit igyekeztünk folytatni. Tehát, hogy magyar játékosokból áll a keretünk külföldiek nélkül. Egy olyan csapatot szerettünk volna összerakni, amellyel biztosan az első nyolcban lehetünk. Ugyanis jövőre az volt a terv, hogy oda-visszavágós rendszer lesz a bajnokságban, a felső- és alsóház pedig még nem volt biztos, hogy lesz-e. Ezért mondtuk, hogy az első nyolcba mindenképp szeretnénk bekerülni. Ennek megfelelően kezdtük a csapatépítést is. Jelenleg olyan 80 százalékig van meg a jövő évi keret. Viszont ahogy most kinéz, én azt gondolom, hogy egy jó BVSC lesz és amennyiben lesz bajnokság, akkor mindenképp előrébb fogunk végezni, mint ahol idén zárhattunk volna.”

Bár vezetőedzőnk neveket egyelőre nem akart elárulni, de azt elmondta, hogy 5-6 helyen biztos változik a csapat. Ugyanis van, aki befejezi pályafutását, de vannak olyan posztok is, ahol erősíteni szeretne. Lesznek új érkezők, de hagyományainkhoz híven az utánpótlásból is lesz, aki lehetőséget kap a felnőtt együttesnél. Természetesen amint hivatalossá válik a keret a következő szezonra, arról honlapunkon is beszámolunk.

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz