Menü

Ovis pingpong

2019. Május 20
780
Ovis pingpong

 

Múlthét csütörtök délelőtt gyerekzsivajtól volt hangos a Szőnyi úti asztalitenisz-csarnokunk. Az ilyen típusú zaj a hétnek ezen szakaszában – legalábbis minden második héten - megszokott arrafelé. Ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb volt a nyüzsgés, mint kiderült, tegnap nyílt napot tartott asztalitenisz-szakosztályunk a sportóvodás szülők számára. A két foglalkozásvezetőnk, Jakab János és Marsi Márton már a szokásos bemelegítést is nagy érdeklődés közepette tartotta, a szülők ugyanis telefonjaikkal mindent rögzíteni akartak. Ezt követően a gyerekek – külön a 3-4- és az 5-6-7 évesek – a foglalkozásvezetők által összeállított akadálypályán játékos mozgáskoordinációs feladatokat hajtottak végre. A szakemberek pedig a játékokba pedig az asztalitenisz alapjait is belecsempészték. A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást, mellyel szüleiknek is nagy örömet szereztek.

Az asztalitenisz az idei tanévben kapcsolódott be az ovis programunkba – a többi sportág, az úszás (heti kétszer), a foci és a karate (heti egyszer) és a kézilabda (kéthetente egyszer) mellé -, ősszel azonban csak a kézilabdacsarnokban tudták megoldani a foglalkozásokat, mert a saját csarnokuk még nem volt alkalmas ilyen típusú foglalkozásokra. Februárban a szövetség támogatásából új burkolatot kapott az asztaliteniszcsarnok, amely így már az ovis gyerekek fogadására is alkalmassá vált.

Az elmúlt héten nemcsak pingpongosaink, hanem a karatésok, a labdarúgók és az úszók is nyílt napot tartottak, így a szülők betekintést nyerhettek az óvodánk sportéletébe.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz