Menü

PÁLOS PÉTER PARALIMPIAI BAJNOK!

2021. Augusztus 29
141
PÁLOS PÉTER PARALIMPIAI BAJNOK!

BVSC-s sportoló szerezte a magyar küldöttség második aranyérmét is Tokióban a XVI. Paralimpiai Játékokon! Veres Amarilla után a para-asztaliteniszezők S11-es kategóriájában Pálos Péter állhatott fel a dobogó legfelső fokára!

A Londonban győztes, öt éve, Rio de Janeiróban harmadik helyezett sportolónk – aki enyhe értelmi fogyatékossággal született – szerdán a dél-koreai Kim Csang Git 3-1-re verte, majd csütörtökön ugyanennyire győzte le a japán Kato Koját a csoportkörben.

A pénteki negyeddöntőben egy újabb hazai játékos, Aszano Takasi volt az ellenfele Pálosnak, akinél úgy bizonyult jobbnak 3-2-re, hogy az első két szettet elvesztette. A döntőért szombaton a francia Lucas Créange ellen nyert, ugyancsak kiélezett küzdelemben 3-2-re, míg a vasárnapi fináléban az előző paralimpia ezüstérmese, az ausztrál Samuel Philip von Einem volt az ellenfele.

Az első szettet 11-6-ra az ausztrál nyerte. A második játszmában sportolónk irányított és 11-7-tel ki is egyenlített! A harmadik felvonás 6-6-ig nagyon szorosan alakult, innentől viszont von Einem elkapta a fonalat és ellépett 10-6-ra. Végül második szettlabdáját kihasználva 11-7-re ismét ő nyert.

A következő játszma remekül indult, Pálos 6-2-vel kezdett. Ekkor sajnos saját szerváit nem tudta hozni, így zárkózott riválisa, de von Einem sem szerzett pontot adogatásaiból. Végül 11-6-ra Peti diadalmaskodott, így következhetett a mindent eldöntő utolsó felvonás! Ez pedig jól indult számunkra, mert ismét 5-2 állt az eredményjelzőn, amikor az ausztrál időt kért. Ez azonban nem zökkentette ki sportolónkat és már 8-4-re vezetett. A hajrában aztán négy meccslabdája volt Pálosnak, de az ausztrál hármat hárított. Peti viszont bírta idegekkel a végletekig kiélezett párharcot és 11-9-re összesítésben pedig 3:2-re nyert!„Magam sem tudom, hogyan nyertem. Az egész paralimpián rosszul játszottam, de valahogy mégis összejött. Még mindig nem fogtam fel, hogyan, de nagyon örülök, hogy ilyen kiélezett meccsen én voltam a jobb” – mondta a döntője után.

PÁLOS PÉTER LONDON UTÁN TOKIÓBAN IS ARANYÉRMES LETT, MEGSZEREZVE EZZEL A MAGYAR CSAPAT MÁSODIK PARALIMPIAI BAJNOKI CÍMÉT! GRATULÁLUNK NEKI ÉS EDZŐJÉNEK!

 

Fotók: MTI / MPB / Hoffer Szilvi

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz