Menü

Péterünk az éremért játszik

2016. Szeptember 12
1067
Péterünk az éremért játszik

Az S11-es sérültségi kategóriában versenyző Pálos Péter az éremért játszik ma este, magyar idő szerint 21 órakor a riói paralimpián.

London paralimpiai bajnoka az elveszített elődöntő után a bronzmérkőzésen a dél-koreai Kim Gi Té ellen játszik majd. Szurkoljunk neki!

Egyetlen paralimpikonunk, Pálos Péter asztaliteniszező  a riói paralimpia negyeddöntőjében az ukrán Andris Navrocki ellen nyert könnyed játékkal 17 perc alatt 3-0-ra. A döntőbe jutásért azonban az utóbbi időben mumusává vált belga Florian van Acker várt rá. A mérkőzés esélyese ezúttal is a mindössze 18 éves belga versenyző volt, aki ezt igazolva, végül 3-0-ra nyerte az elődöntőt. Péter a gyorsan elveszített első szettet követően nagyon feljavult, a második és harmadik szettben is nyerhetett volna, ám ezúttal az ellenfele volt a szerencsésebb, és mindkét szettet 14-12-re behúzta. Versenyzőnk érthető módon csalódott volt a találkozót követően, de ígérte, hogy a bronzmérkőzésen mindent meg fog tenni az éremszerzésért. Péter ma este magyar idő szerint 21 órakor a dél-koreai Kim Gi Té ellen áll majd asztalhoz.

Rajta kívül még két paraasztaliteniszezőnk játszott elődöntőt a riói paralimpián. Az S1-es kategóriában versenyző Major Endre szintén vereséget szenvedett, míg az S8-as kategóriában versenyző Csonka András egy kínait verve a döntőbe jutott. Andris sikerére mi is büszkék lehetünk, hisz korábban sok éven át a mi versenyzőnk volt.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz