Menü

Pont nélkül zártuk a rangadót

2019. November 14
815
Pont nélkül zártuk a rangadót

Sajnos csak egy negyedet sikerült megnyerniük a Dunaújváros elleni mérkőzésen női vízilabdázóinknak, így a vendégek örülhettek a végén. Petrovics Mátyás tanítványai 10-7-es vereséget szenvedtek a rangadón.

Mivel a jövő héten Világliga-selejtező vár Spanyolországban a magyar női vízilabda-válogatottra, így nem meglepő, hogy a szövetségi kapitány, Bíró Attila is feltűnt a lelátón a BVSC–Dunaújváros OB I-es rangadón. Mindkét csapatban több válogatott játékos is szerepel, így a lányok még bizonyíthattak a szakembernek.

A találkozó mindkét oldalon kihagyott helyzetekkel indult. Végül a 3. perc végén Garda Krisztina értékesítette a Gurisatti Gréta által kiharcolt ötméterest, majd nem sokkal később Gurisatti akcióból talált be (0-2). Az első hazai gólra a 7. perc elejéig kellett várni, ekkor Farkas Tamara vette be fórból a dunaújvárosi kaput (1-2). Sajnos az első negyedben egy újabb vendég büntetővel tovább nőtt a két csapat közötti különbség.

A folytatásban Gurisatti már harmadik gólját szerezte és ekkor kicsit megijedtünk, hogy jobban is elléphet riválisunk (1-4). Azonban Farkas Kata és Tamara révén már csak egy volt közte. A negyed végén Kele Nikolett is feliratkozott a gólszerzők közé, így a félidőben az 5-4-es hátrány ellenére bizakodhattunk.

Bár a fordulást követően az egyenlítésért is támadhattunk, azonban Horváth Brigitta duplájával újra három volt a két együttes között (4-7). Következhetett ismét a felzárkózás, ami Leimeter Dóra és Farkas Tamara révén sikerült is (6-7), a zárófelvonást mégis kétgólos hátrányból várhattuk.

Sajnos az utolsó nyolc percben a végig remekül védő Doroszlai Vanda bravúrjai ellenére sem sikerült zárkózni, így a végeredmény 10-7 lett a Dunaújváros javára.

 

 

„Sokat elemeztük az egymás elleni kupameccsünket és már az Euroligában is profitáltunk abból a vereségből. Az igazi vizsga mégis ez a mai volt és azt kell mondanom, hogy csapatszinten, a taktikai feladatokat jól megoldottuk. A végeredményben a különbséget, az első két negyed pontatlan lövései, illetve néhány egyéni hiba jelentette. Volt lehetőségünk hogy magunkhoz ragadjuk a vezetést, ezt az előbbiek miatt elmulasztottuk. Az eredménytől függetlenül meg kell dicsérnem a lányokat, a taktikai teljesítményükért, még akkor is, ha lehet hiányérzetünk amiatt, hogy nem szereztünk pontot. Nincs mese, makacsul dolgozni kell tovább és építeni magunkat” – nyilatkozta Petrovics Mátyás szakosztályunk honlapjának.

Sok pihenő nem jut a lányoknak, hiszen pénteken 18:15-től már a Tatabányát fogadjuk a Szőnyi úton!

Hajrá BVSC!

 

Női vízilabda OB I, 7. forduló:

BVSC-Zugló Diapolo–DUE-Maarsk Graphics 7-10 (1-3, 3-2, 2-3, 1-2)

BVSC-Zugló: Doroszlai – Farkas K. 1, Farkas T. 3, Mihály, Leimeter 2, Kele 1, Gyöngyössy Csere: Utassy, Alaksza D., Takács, Koncz, Alaksza N.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz