Menü

Pozitív mérleggel indult újra a vízilabdaélet

2020. Július 17
641
Pozitív mérleggel indult újra a vízilabdaélet

A felnőtt vízilabdázók számára is hamarosan kezdődik a szezon a Magyar Kupával, a fiú utánpótlás viszont már a héten újra tétmérkőzéseken ugrott vízbe. A három korosztályból BVSC-s csapataink kettőben is legyőzték a Szentest az 1. fordulóban.

Mivel az utánpótlás számára is hirtelen zárult le a szezon a járvány miatt, így a fiatalok már nagyon várták, hogy újra mérkőzéseken csillogtassák meg tudásukat. Szerdán aztán elkezdődtek a nyári utánpótlástornák. A lebonyolítás minden korosztályban hasonló. A csoportkörben három meccset játszanak a csapatok, majd az első helyezettek jutnak be a négyes döntőbe.

A BVSC a Szentessel, az OSC-vel és a Szegeddel került egy kvartettbe. A Lemhényi Dezső Országos Vízilabda Ifjúsági Kupán 16-11-re nyert csapatunk a Szentes ellen, míg a Vízvári György Országos Vízilabda Serdülő Kupán 15-11-re riválisunk bizonyult jobbnak. A legkisebbeknél a Szívós István Országos Vízilabda Gyermek Kupán aztán ismét BVSC sikernek örülhettünk. Nagy Sándor tanítványai magabiztosan, 25-7-re nyertek.

„Tartottam a meccstől mert két és fél nap edzés után nem könnyű játszani. Azt kértem, hogy legyünk fegyelmezettek és ne bonyolítsuk túl a játékot. Ezt maximálisan betartották a fiúk, helyenként kimondottan jól ment a szoros emberfogás, ami egy jó alapot adott és viszonylag hamar eldöntöttük a mérkőzést. Ellenfelünk nem tanúsított nagy ellenállást, ettől függetlenül örömteli a hatékony támadójátékunk, kilencen is kivették a részüket a gólszerzésből. Kezdésnek ez rendben volt, edzünk tovább keményen, elsősorban most ez a dolgunk” – nyilatkozta edzőnk vízilabda szakosztályunk honlapjának.

A további csoportmérkőzéseket július 22-én és 29-én játsszák a korosztályok, míg a négyes döntőkre augusztus 4-e és 6-a között kerül sor.

Hajrá BVSC!

 

Fotó: Archív

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz