Menü

Pusztai Liza kadetvilágbajnok

2018. Április 06
401
Pusztai Liza kadetvilágbajnok

Pusztai Liza a tavalyi Plovdiv-i kadetvilágbajnokság megnyerését követően Veronában is felért a csúcsra. Kiváló kardvívónk ráadásul úgy nyerte meg immár második kadetvilágbajnoki címét, hogy az aranyéremért legnagyobb riválisát – és mumusát -, a mexikói Botello-t győzte le.

A korosztályos vívóvilágbajnokság új és szokatlan lebonyolításának köszönhetően Liza közvetlenül azt követően szállt harcba a címvédésért, hogy egy nappal a kadetverseny előtt a juniorok között is bizonyított. Vívónk az idősebb korosztály versenyében az elődöntőben a már említett mexikói hölgytől kapott ki, méghozzá tetemes előnyről. Emiatt Liza – hiába lett bronzérmes - nagyon el volt keseredve. Mivel Botello is kadetkorú, várható volt, hogy a másnapi versenyen is összeakadnak majd, amely találkozásra hol is kerülhetett volna jobban sor, mint az aranycsörtében. Liza ugyanis nagyon simán, a mexikói lány meg kicsit döcögősebben jutott a döntőbe. Az asszó elején Liza ismét lerohanta ellenfelét (mint egy nappal korábban), majd a második félidőben ismét megtorpant egy picit, ám, ez szerencsére nem bizonyult végzetesnek, mert Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa a csörte végén újítani tudott, és a győztes találatot is sikerült bevinnie. Ez pedig újabb aranyérmet jelentett neki, illetve nekünk is, hisz a veronai vébén immár két versenyzőnk is – Lizán kívül a párbajtőrvívó Andrásfi Tibor is – aranyérmes lett.

A kadet női kardverseny nem mellesleg BVSC-s szám volt, hisz az egyéniben induló mindhárom magyar hölgy klubunkat képviselte. A trió legfiatalabb tagja, Szűcs Luca élete első világbajnokságán a nyolcaddöntőig menetelt, míg az egyre jobb eredményeket produkáló Nagy Valentina a klasszikus nyolcas döntőbe is bejutott, ám az éremért vívott harcban kikapott egy orosz vívótól, így végül hetedik lett.

Nagyon büszkék vagyunk a versenyzőinkre!

Fotó: MVSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz