Rajtol a korosztályos vívó Eb

Rajtol a korosztályos vívó Eb

Szombattól a horvátországi Porecben rendezik a korosztályos vívó Európa-bajnokságot, ahol nyolc sportolónk is érdekelt lesz. A február 22. és március 2. között rendezendő kontinensviadalon rekordszámú mezőny vesz részt.

Február vége nem számít nyaralószezonnak az Isztriai-félszigeten található Porecben és utánpótlás vívóink sem pihenni érkeztek a horvát városba. A kadet és junior korosztály számára ugyanis Európa-bajnokságot rendeznek, ahonnan reményeink szerint szép eredményekkel távozhatnak majd sportolóink.

Szombattól jövő szerdáig a kadetokon lesz a sor. Rögtön az első napon lesz kiért szorítanunk, ugyanis Kó Benedek kezdi meg a sort férfi párbajtőrben BVSC-s vívóink közül. Ez a fegyvernem a legnépesebb 133 indulójával, akik 42 nemzetből jöttek. Az eseményre egyébként rekordszámú 1083 sportoló érkezett. Az Eb helyszínéül szolgáló csarnok a 2008-as férfi kézilabda-világbajnokságra épült. Itt 25 páston zajlanak majd a küzdelmek.

Vasárnap Demeter Diána a női párbajtőrözők, míg hétfőn Ondrik Konrád és Tóth Patrik a férfi kardozók között léphet pástra. Sportolóink kedden és szerdán a csapatversenyek során zárják a kadetok Eb-jét.

Február 27-től március 2-ig aztán már a juniorokon lesz a sor, ahol szintén négyen képviselik a zuglói színeket. Ráadásul bízunk benne, hogy éremeséllyel. Szűcs Luca ugyanis remekül szerepelt a szezon eddigi világkupáin, míg Pótz-Nagy Fanni a csapattal állhatott dobogóra. Ők rögtön csütörtökön egyéniben már pástra is lépnek. Ugyanezen a napon Osman-Touson Maruánért is szoríthatunk majd a férfi párbajtőrözők között, míg Borsody Emma ugyanebben a fegyvernemben a nőknél pénteken lesz érdekelt. A záró két napon pedig a csapatversenyeken szoríthatunk majd a magyaroknak.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

 

Fotó: hunfencing.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay