Menü

Rajtol a vízilabda Európa-bajnokság

2020. Január 12
331
Rajtol a vízilabda Európa-bajnokság

Január 12. és 26. között Európa legjobbjai veszik birtokukba a Duna Arénát. A budapesti kontinensviadal tétje komoly, hiszen olimpiai kvótát is osztanak. A BVSC-t Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra képviseli a medencében.

A következő két hétben nem kell messze mennie annak, aki jó vízilabda meccsekre kíváncsi, hiszen január 12. és 26. között a Duna Aréna ad otthont a női és férfi Európa-bajnokságnak. Bár a férfi válogatottban nincs BVSC-s játékos, a kispadon továbbra is korábbi vezetőedzőnk, Märcz Tamás irányítja a csapatot.

A nőknél viszont ezúttal is szerepet kap két játékosunk az olimpiai kvalifikációs kontinenstornán. Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra a nyári világbajnokságon kiemelkedően játszott, reméljük, ezúttal is hasonló formában várják a lányok az Eb-t. Ami a csapat programját illeti, az első két napon előbb Horvátország, majd Szlovákia ellen kötelező a győzelem, szerdán és pénteken viszont előbb az oroszok, majd a görögök ellen már komoly értékmérő lesz a válogatott formája. Bíró Attila tanítványai Szerbia ellen zárják a csoportkört, ahol szintén elvárható a győzelem.

A január 21-i negyeddöntőkbe a csoportok első négy helyezettje jut majd. A férfiakhoz hasonlóan a nőknél is egy olimpiai kvótát osztanak az Eb-n, viszont mivel eddig csak a spanyolok rendelkeznek tokiói repülőjeggyel, így csak akkor ér kvalifikációt a második hely, ha a hispánok is döntőbe jutnak. Amennyiben nem, akkor meg kell nyerni az Eb-t ehhez. Négy éve Belgrádban sikerült a női csapatnak, szurkoljunk minél többen a helyszínen, hogy ezúttal is minél jobb eredményt érjenek el a magyar válogatottak! Természetesen mi is igyekszünk tudósítani a BVSC szurkolóit a helyszínről.

Hajrá magyarok!

 

A női válogatott programja:

01.12. 19:30 Magyarország-Horvátország

01.13. 19:00 Szlovákia-Magyarország

01.15. 19:00 Magyarország-Oroszország

01.17. 19:00 Magyarország-Görögország

01.19. 19:00 Szerbia-Magyarország

 

A férfi válogatott programja:

01.14. 19:00 Törökország-Magyarország

01.16. 19:00 Magyarország-Spanyolország

01.18. 19:00 Málta-Magyarország

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz