Menü

Rangsorolták a birkózókat

2018. November 15
1465
Rangsorolták a birkózókat

A szövetség elnöksége minden korosztályban, minden fogásnemben és minden súlycsoportban külön-külön elkészítette a birkózók minősítési rangsorát, melyhez az előre kijelölt versenyeken elért eredményeket vették figyelembe. 

Az nem meglepetés, hogy két klasszisunk, Korpási Bálint és Kiss Balázs egyaránt elől található a rangsorban. Az előbbi vezeti a felnőtt kötöttfogású 72 kg-os súlycsoportot, utóbbi a 97 kg-ban a második helyen áll. Az sem meglepő, hogy a 82 kg-os kötöttfogású birkózónk, Takács István is első helyen áll a juniorok mezőnyében. Ők ugyanis évek óta húzóemberei szakosztályunknak. Annál kellemesebb meglepetés, hogy Nagy Bence második helyen található a junior szabadfogásúak 70 kg-os rangsorában. És nem sokkal van lemaradva a dobogóról a serdülő Kelemen Bendegúz sem, aki a kötöttfogásúak és a szabadfogásúak +85 kg-os súlycsoportjában a negyedik, illetve az ötödik helyen áll. Rajtuk kívül még egy serdülő, egy kadet, nyolc junior és öt felnőtt birkózónk található a legjobb tízben.

Birkózóink nemrégiben, a Pesterzsébeten megrendezett junior országos bajnokságon is kimagaslóan szerepeltek. Takács István súlycsoportjában az első, Károlyi János a harmadik, Füle Andor pedig az ötödik helyen végzett.


Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz