Menü

Régen várt kardsiker

2017. November 13
388
Régen várt kardsiker

Kép: Magyar Vívó Szövetség

Az, hogy kardvívásban felnőtt szinten jók vagyunk, azt jól bizonyítja, hogy az aktuális olimpiai- és világbajnok kardvívó is magyar (ráadásul nem ugyanaz).

Emellett a csapatunk is rendre az élmezőnyben szerepel a világversenyeken. Ám, a szakemberek szerint, Szilágyi Áronék és Szatmári Andrisék mögött nagy űr tátong, a sportág jövője nem tűnik túl biztatónak. Nos, junior fiú kardvívóink most villantak egyet, ezzel némileg sikerült elhalkítaniuk a fanyalgókat. A Szocsiban rendezett junior Világkupán a fiúcsapatok versenyében ugyanis ezüstérmes lett a magyar gárda.

A mi Nagy Martinunkkal
– illetve Szlama Vilmossal, Rabb Krisztiánnal és György Lehellel – felálló együttes előbb az üzbégeket verte 45-29-re, majd nagy csatában, hátrányból fordítva didalmaskodtak a fehéroroszok ellen (45-44), a döntőbe jutásért pedig a meglepetéscsapat, Kuvait ellen nyertek tíz találattal (45-35-re). A döntőben a házigazda oroszok még túl nagy falatnak bizonyultak, és egy sima vereség lett a vége, de a megszerzett ezüstérem így is értékes világkupapontokat ért Martinék számára.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz