Menü

Réka Európa tetején

2017. Október 11
348
Réka Európa tetején

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) idén már hetedik alkalommal ítéli oda a legjobb európai fiatal sportolónak járó Piotr Nurowski lengyel teniszező nevét viselő elismerést.

A díjra öt sportolót terjesztettek fel. Nagy örömünkre az EOC arról tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy a mi Nagy Rékánk is az öt jelölt között van. A rendkívül tehetséges úszónk a nyári, győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a magyar csapat egyik legfiatalabb tagjaként is a legeredményesebb sportoló tudott lenni. Réka aranyérmet szerzett a 200 és a 400 méteres vegyesúszásban, második lett 800 méter gyorson és a 4x100-as női vegyes váltó tagjaként, a mix vegyes váltóval és a női gyorsváltóval pedig a harmadik helyen végzett. A 200 méteres vegyesúszásban elért 2:14.80-as ideje EYOF- és magyar korosztályos csúcs.

Réka mellett a cseh Filip Nepejchal, a görög Dimitriosz Papadimitriu, az olasz Letizia Paternoster és a török Mihrac Shukh szerepel még a jelöltek között. A győztest Zágrábban, az EOC november 24-25-i ülésén hirdetik majd ki.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz