Menü

Remek támadójáték, magabiztos győzelem

2020. Szeptember 24
387
Remek támadójáték, magabiztos győzelem

Megszerezte első sikerét a vízilabda OB I idei szezonjában férfi csapatunk. Szűcs Levente tanítványai mindegyik negyedben legalább négy gólt lőttek, így megérdemelten nyertek a Szeged ellen 19-9-re a Szőnyi úton.

Több mint félév után játszottak ismét hazai medencében bajnokit férfi vízilabdázóink. A két meccs után még nyeretlen Szeged látogatott a Szőnyi útra az OB I 6. fordulójában. Pásztor Mátyás duplájával hamar kétgólos előnybe kerültek a mieink. Majd Csapó Miklós is hozzátett kettőt, igaz a vendég együttes nem engedte, hogy ellépjen a BVSC. Sőt, 3-3-nál egyenlítettek, de az első negyed mégis 4-3-as hazai előnnyel zárult.

Jól folytatódott a találkozó, hiszen Csapó emberelőnyből is betalált, majd Irmes Pál megúszásból növelte tovább a két csapat közötti különbséget. A vendégek viszont nem adták könnyen magukat és 6-3-as hátrányból is egyre zárkóztak. A félidőre azonban két fórból szerzett találattal, Czigány Károly és Gyárfás Tamás révén újra háromra nőtt a hazai előny (8-5).

A harmadik nyolc perc során aztán érződött, hogy a több játékosát is nélkülöző Szeged nem bírja már tartani a lépést Szűcs Levente tanítványaival. A fiatal Mészáros Mátyás triplájával – ráadásul mindegyiket akcióból szerezte – a negyed végén 13-6-ra vezettek a mieink. Mészáros Csaba is feliratkozott közben a góllövők közé.

A zárófelvonásban már csak a győzelem mértéke volt kérdéses, de csapatunk nem állt le és remek támadójátékkal, illetve fórkihasználással megérdemelten nyert 19-9-re. A végeredményt Ágh György állította be. Ez pedig azt jelenti, hogy a pécsi döntetlen és a Ferencváros elleni szoros vereség után megvan az első győzelem is a szezonban!

„Megvoltak a blokkok és a védések már az elején is, de valahogy utat talált a labda a kapuba. Ezen még jó lenne csiszolni. Aztán a meccs második felében sokkal jobban összeállt az a védekezés. Igaz, 9 gólt kaptunk, de abból 3-at kettős emberhátrányból. Szóval, összességében a kapott gólokkal egész jól zártunk. Örülök, hogy több jó egyéni teljesítmény is volt és ennek köszönhetően elől is nagyon hatékonyak voltunk” – értékelt vezetőedzőnk, szakosztályunk honlapjának.

Szombaton 12 órától a négy meccs után veretlen Eger otthonában ugrik majd vízbe a BVSC. Hajrá fiúk!

 

Férfi vízilabda OB I, 6. forduló

BVSC- Zugló-MKB- Euroleasing–Szegedi VE 19- 9 (4-3, 4-2, 5-1, 6-3)

BVSC-Zugló: Szakonyi – Ágh 1, Mészáros Csaba 1, Gyárfás 2, Pásztor 3, Sugár, Nagy Csere: Czigány 2, Csapó 4, Irmes 3, Batizi, Kovács, Mészáros Mátyás 3.

 

Fotó: MVLSZ / Dobos Sándor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz