Menü

Remekeltek BVSC-s vívóink

2019. November 25
819
Remekeltek BVSC-s vívóink

Eredményes hétvégén vannak túl vívóink. A párbajtőrözőknél Andrásfi Tibor egyéniben a nyolcadik helyen zárta a berni világkupát, Borsody Emma pedig ezüstéremmel a junior-vk-t, míg Pusztai Liza a kardválogatottal lett negyedik.

Ahogy beharangoztuk, sűrű hétvége várt vívóinkra, hiszen három helyszínen is pástra léptek világkupákon. Orleans-ban a női kardozók versenyén Pusztai Liza kiemeltként várhatta a szombati főtáblát, viszont az első felnőtt világkupáján szereplő Szűcs Luca bemutatkozhatott a selejtezőben. Számára a tapasztalatszerzés volt az elsődleges cél, végül 1 győzelemmel és 5 vereséggel búcsúzott a csoportkörben.

Szombaton aztán Liza is bemutatkozhatott Franciaországban és az első asszójában magabiztosan legyőzte a venezuelai Benitezt 15:6-ra. A legjobb 32 között viszont szoros csatában alulmaradt az olasz Battistonnal szemben (13:15). Így is legjobb magyarként a 18. helyen zárta az egyéni versenyt.

 

 

Párbajtőrözőink számára több örömöt hozott a szombat. Andrásfi Tibor a felnőttek berni viadalán magabiztosan jutott fel a főtáblára, ahol aztán fantasztikusan menetelt. Kezdésként a 64 között a finn Vuorinent (15:10), majd hazai riválisát Peterdi Andrást (15:12) is legyőzte. A nyolcaddöntőben már egyedüli magyarként léphetett pástra, de az argentin Lugones ellen is sikerrel vette az akadályt (15:9).

A negyeddöntőben aztán az ukrán Szvicskar 15:11-re jobbnak bizonyult Tibinél, de a 8. hely így is lenyűgöző teljesítmény tehetségünktől. Főleg úgy, ha hozzátesszük, hogy tavasszal a budapesti GP-n bronzzal robbant be a felnőtt mezőnybe, majd élete első felnőtt világversenyén egyéniben a negyeddöntőig jutott az Eb-n. Ezek az eredmények biztató jövőt jósolnak számára.

Ugyancsak biztató eredményt ért el a női pábajtőrözők junior-világkupáján Borsody Emma. Egészen a fináléig menetelt korosztályos vb-bronzérmesünk. A négyes döntőért a francia Conradot múlta felül 15:10-re, majd az elődöntőben a korosztály egyik legjobbját, a lengyel Brychet győzte le 15:12-re. Az aranyról döntő asszóban az orosz Bekmurzova 15:6-ra diadalmaskodott Kovács Iván tanítványa ellen, de nagyon szépen csillog ez az ezüstérem. Laupheimben Emmán kívül Andrásfi Júlia és Tóth Jázmin volt még érdekelt vívóink közül. Előbbi a 64 közé jutásért búcsúzott, míg Jázmin a legjobb 32 között esett ki.

 

 

A vasárnap a csapatversenyeké volt, ami az olimpiai kvalifikáció szempontjából különösen is fontos. Itt női kardozóink szerepeltek a legjobban. A nyolcaddöntőben Németországot búcsúztatták Lizáék 45:38-cal, majd a nyolc között az olasz válogatott következett, amelytől a budapesti vb-n kikaptak a lányok. Ezúttal a mieink örülhettek a 45:31-es győzelemmel záruló párharc után. Az elődöntőben aztán az oroszok, majd a bronzmeccsen az ukránok is jobbnak bizonyultak, de ez a 4. hely értékes lehet a jövő szempontjából.

A férfi párbajtőr-válogatottban ezúttal Andrásfi Tibor is szerepet kapott. Ők is győzelemmel kezdtek, de a nyolcaddöntőben Ukrajna sajnos a hosszabbításban szerzett tussal búcsúztatta a mieinket (29:30). Ezt követően már nem hibáztak a fiúk, így a 9. helyen zárták a berni világkupát, de a folytatásban bravúrra is szükség lesz a tokiói kvótához.

Borsody Emma csapatban is érdekelt volt Laupheimben, ahol az ötödik helyen végeztek a lányok.

 

Fotók: FIE

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz