Menü

Rengetegen csatlakoztak a Bernek házaspár jótékonysági akciójához

2020. Március 30
987
Rengetegen csatlakoztak a Bernek házaspár jótékonysági akciójához

Olimpiai- és világbajnok úszók csatlakoztak Bernek Péter és felesége, Mutina Ágnes felhívásához. A következő napokban 20 kiváló úszónk ereklyéire lehet licitálni, a befolyt összeget pedig az egészségügynek ajánlják fel a sportolók.

Rengetegen segítenek a koronavírus-járvány okozta helyzetben és ehhez a sorhoz csatlakozott rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszónk Bernek Péter és felesége, a szintén Európa-bajnok Mutina Ágnes is.

„Petivel sokat gondolkodtunk rajta, hogy mivel tudnánk mi is segíteni az egészségügyben dolgozók nehéz helyzetét. Úgy gondoltuk, jó lenne valami számunkra kedves úszóereklyét elárverezni. Ekkor jutott eszünkbe, hogy vonjuk be barátainkat, úszótársainkat. Közel húszan, a világ és Európa legjobbjai közé tartozó magyar úszó állt a kezdeményezésünk mellé” – árulták el az ötletgazdák, közösségi oldalaikon közzé tett videóüzenetükben.

Bernekékhez csatlakoztak további BVSC-s úszóink is, így Bohus Richárd, Burián Kata, Cseh László, Kozma Dominik és Németh Nándor is, valamint többek között olimpiai bajnokok is Hosszú Katinka és Risztov Éva személyében.

„A sportolókat párba állítottuk, így nagyjából másfél héten át minden nap más páros tárgyaira tudtok majd licitálni egy hivatalos aukciós oldalon, amelyet az úszók közösségi oldalain is nyomon követhettek majd” – árulták el Bernekék.

Az aukció mától tart, az első nap Risztov Éva és Cseh László ereklyéire lehet licitálni.

A befolyt teljes összeget a Dél-pesti Centrumkórház Hematológiai és Infektológiai Intézetének ajánlják fel.

 

A licitben résztvevő párok így alakulnak:

1. Risztov Éva – Cseh László

2. Kapás Boglárka – Telegdy Ádám

3. Sztankovics Anna – Sztankovics Dóra

4. Verrasztó Evelyn – Verrasztó Dávid

5. Jakabos Zsuzsanna – Kozma Dominik

6. Hosszú Katinka – Rasovszky Kristóf

7. Késely Ajna – Bohus Richárd

8. Szilágyi Liliána – Németh Nándor

9. Burián Kata – Kenderesi Tamás

10. Mutina Ágnes – Bernek Péter

 

Fotó: Facebook / Bernek Péter

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz