Menü

Rengetegen emlékeztek Gém Zoltánra

2020. Június 25
1211
Rengetegen emlékeztek Gém Zoltánra

Gém Zoltán sportolóként, sportvezetőként, zeneszerzőként és üzletemberként is sikeres volt. Így nem véletlen, hogy zsúfolásig megtelt a BVSC-Zugló strandja, ahol a június 5-én elhunyt BVSC-s ikonra emlékeztek.

Család, barátok, sportolótársak, zenészek, kollégák. Rengetegen gyűltek össze a BVSC-Zugló strandján tartott megemlékezésen csütörtök este Gém Zoltán tiszteletére. Ahogy már beszámoltunk róla, klubunk korábbi vízilabdázója június 5-én, 66 éves korában hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el. Rá emlékeztek ezen az estén. Elsőként felesége, Gémné Merényi Éva köszöntötte az egybegyűlteket.

„Nem szerette a temetéseket, ezért is emlékezünk így rá. Mindig azt mondta, hogy az életben kell szeretni. Öt évesen testvére hozta le a medencékhez, de nem szeretett úszni. Aztán Székely Éva és Littomeritzky Mária rakta be a vízilabdásokhoz. Hiányozni fogsz, nyugodj békében!” – búcsúztatta őt felesége.

 

 

Korábbi játékostársa és barátja, az olimpiai bajnok vízilabdázó, Horkai György is meghatódva emlékezett vissza a közös élményekre.

„Együtt kezdtük el a sportágat. Mindketten jó játékosok akartunk lenni. A cél a BVSC felnőtt csapatába való bekerülés volt, amit aztán szintén közösen értünk el. Emlékszem, hogy egy kiesési rangadón a Szolnok ellen Zoli góljával maradtunk bent. Innentől pedig a csapat elindult felfelé és szép sikereket értünk el. Később Szingapúrban Ázsia Játékokat nyert a kelet-ázsiai válogatottal, amely addig és azóta sem sikerült a szingapúriaknak. A BVSC szakosztályvezetőjeként is sikeres volt, négy bajnokságot nyert ezen idő alatt az egyesület. Semmi sem tudta tönkre tenni a barátságunkat” – mondta el Horkai.

Barátja, Császári Attila kiemelte, hogy Gém Zoltán mindig hangsúlyozta, hogy „nincs lefutott meccs”. Most pedig „Zolisan búcsúzunk tőled” – tette hozzá.

Emlékét megőrizzük! Nyugodjék békében!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz