Menü

Röplabdázóink visszavágtak a Nyíregyházának

2020. Február 02
770
Röplabdázóink visszavágtak a Nyíregyházának

Két hét után ismét hazai pályán lépett pályára felnőtt csapatunk az NB II-es bajnokság 16. fordulójában. Daróczi Gergely együttese nem kegyelmezett a Nyíregyházának és 3-0-val vágott vissza az őszi vereségért.

Parádésan folytatódott a bajnokság női röplabdázóink számára a Szőnyi úton. Az ellenfelünk a Nyíregyháza együttese volt, akik ellen az odavágón hatalmas csatában maradtunk alul. Ezen a meccsen viszont az előzetes erőviszonyok alapján mindenképpen győznünk kellett, lehetőleg úgy, hogy az három pontot érjen a végén.

„Nagyon idegesen kezdtük a találkozót, sokat hibáztunk az alapjátékban és az előre megbeszélt taktikát sem sikerült maradéktalanul betartani” – számolt be róla röplabda szakosztályunk. A vendégek diktáltak és a szett közepéig vezettek is, ekkor viszont stabilizáltuk magunkat és megléptünk pár ponttal. Feljavultunk támadásban, mezőnyben és nyitásban is ebben az időszakban ez pedig elegendő volt a győzelemhez (25:22).

A második szettet nagyon szépen kezdte a csapat sikerült is előnybe kerülni, de sajnos a játszma közepén megint alapvető dolgokat rontottunk el, ezzel pedig felhoztuk a Nyíregyházát, akik szép lassan utolértek minket, sőt 21:20-nál már vezettek is. Innentől nagyon izgalmas lett a végjáték, mind a két csapat előtt adódott lehetőség a játszma megnyerésére – ez végül nekünk sikerült és így lélektanilag nagy előnyhöz jutottunk (28:26).

A harmadik szettben már végig rá tudtuk kényszeríteni az akaratunkat a vendégekre, ekkor nagyon hatékonyak voltak a nyitásaink – ez pedig megkönnyítette a csapatjátékot is. Könnyedén szereztük a pontokat és végül simán nyertük a játszmát (25:11) és a mérkőzést (3-0). Folytatás két hét múlva a Kispest otthonában lesz, ahol a csoport rangadója következik majd.

Női röplabda NB II:

BVSC-Zugló–FATUM Nyíregyháza U21 3-0 (25:22, 28:26, 25:11)

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz