Menü

Sima győzelem a Szőnyi úton

2018. Január 14
501
Sima győzelem a Szőnyi úton

Franciaországi edzőtáborral hangolt felnőtt női vízilabdacsapatunk a rá váró nagy feladatokra.

Petrovics Mátyás tanítványai a francia bajnok Lille meghívására egy négycsapatos tornán vettek részt, melyen a házigazdák mellett a Dunaújvárossal és a holland Ravinj-jal is megmérkőztek. A torna lényege a gyakorlás volt, emiatt az eredmények is másodlagosak voltak, de azért jó leírni, hogy csapatunk veretlenül zárta a francia túrát.

Január 13-án azonban már éles meccs várt Máté Zsuzsiékra. Az új esztendő első OB I-es fordulójában a lányaink  a nagy rivális Ferencvárost fogadták a Szőnyi úti uszodánkban. Ez a találkozó már abba a játékba is beletartozott, melyet klubunk vezetése hirdetett meg, azaz, amelyik utánpótláscsapatunk a legtöbb nézőt tudja mozgósítani a januári és februári bajnoki mérkőzésekre, azt vendégül látják majd a Sport Bisztróban. A nagy érdeklődés persze a rangadónak  szólt, végtére is a bajnokság harmadik helyezettje fogadta a negyediket. A találkozót ennek megfelelően az M4 sportcsatorna is közvetítette. A két csapat ősszel egy rendkívül kemény, taktikus mérkőzést vívott a Népligetben, mely meccset végül kis különbséggel mi nyertük (8-6-ra), így várható volt, hogy hazai medencében is nagyon meg kell majd dolgoznunk a sikerért. Petrovics Mátyásnak sikerült alaposan felkészítenie a lányokat, akik az edzői utasításokat betartva játszották le a találkozót. Ennek köszönhetően a vártnál simábban, a négyből négy negyedet nyerve 11-6-ra vertük a zöld-fehéreket. A csapat remekül védekezett, a kapuban Doroszlai Vanda kiemelkedő teljesítményt nyújtott, támadásban pedig Máté Zsuzsi, Leimeter Dóri és Takács Orsi is elemében volt, akik a 11 gólunkból hetet vállaltak.

Folytatás kedden 18 órakor a Szentes ellen idegenben. Majd egy rendkívül kemény hétvége következik, amikor is csapatunk az Euroliga selejtezőjében Európa három legjobb klubcsapatával, a tavalyi győztes, Szuperkupa-nyertes orosz Kirishi-vel, a LEN-kupagyőztes UVSE-vel és a kétszeres Euroliga-győztes görög Vouliagmeni-vel is megmérkőzik majd.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz