Menü

„Sok van még bennünk” – interjú Divéki Péterrel

2020. Március 27
1214
„Sok van még bennünk” – interjú Divéki Péterrel

Folytatjuk kézilabda együtteseinket bemutató sorozatunkat. Ezúttal a fiú U13-as és U14-es korosztály edzőjével, Divéki Péterrel beszélgettünk, aki visszatekintett az eddigi szezonra, de azt is elárulta, hogy edzenek otthoni körülmények között.

 

Hogy értékeled a szezonból eddig eltelt időt?

Az U13-as és U14-es csapatunk saját korosztályának bajnokságaiban szerepel. Mindkét együttes az előző évekhez képest jobban teljesít, alkalmanként egy-egy bravúr is sikerült. A nyári erős alapozás után heti 4 illetve 3 edzéssel készültek a gyerekek. A gyermekbajnokikon túl, novemberben egy felkészülési tornán vettünk részt Dunaújvárosban az U13-as csapattal, ahol a 2. helyen végeztünk. A második félévben az elsőhöz képest jóval erősebb csapatok vártak ránk, sajnos a kialakult helyzet miatt csak két mérkőzést játszottunk. Ősszel már találkoztunk az OKSI-val, ahol viszonylag simán 5 góllal kikaptunk, most viszont már ki-ki mérkőzést játszottunk velük. Sajnos a végén nem sikerült megfognunk őket, utána viszont a Fradi ellen egy góllal nyertünk, talán ezt is mondanám a legjobb meccsünknek ebben az évben. Főleg annak tükrében, hogy tavaly még nagyon-nagyon távol voltunk tőlük, most viszont már fel tudjuk venni a versenyt velük. Külön öröm, hogy az év elején átvett társaságból is már egyre több embert sikerült beépíteni, ezen leszek, hogy ezt folytassam.

 

Mi a helyzet az idősebbekkel?

Az U14-es csapat első féléve viszonylag jól sikerült, nagyon a felsőházra nem volt esély, viszont az alsóházban szépen teljesítünk. Ott százszázalékos teljesítménnyel vezetjük a csoportunkat. Támadásban szerintem jól teljesítünk, a védekezésben volt sok hiányosságunk, bár a társaság fele egy évvel fiatalabb és ez fizikálisan meg is szokott látszódni. Tavasszal ebben a tekintetben léptünk előre, de még bőven van hova. A legemlékezetesebb meccsünk itt az OKSI elleni bravúr volt, amikor sikerült döntetlent játszani velük, nagyon nagyot küzdöttek a gyerekek. Azt hiszem ők még ebben az évben nem is kaptak ki, de mi megszorítottuk őket és ez egy jó dolog.

 

 

Hogy állnak a csapatok jelenleg a bajnokságokban?

Eddig ebben az évben az U13-asok 7 győzelemmel és 4 vereséggel, az U14-esek pedig 8 győzelem 2 döntetlen 5 vereséggel állnak. Az előző évek tapasztalataival és az azóta eltelt időszakot látva, számukra is körvonalazódott, hogy a befektetett munkával sok minden elérhető. Ezt sokan szépen megértették és nagyon keményen hajtanak, hogy jó eredményt érjenek el. Emellé még jó közösség is vagyunk. Sok van még bennünk.

 

A jelenlegi helyzetben miként zajlanak nálatok az otthoni edzések?

A fennálló helyzet senkinek nem jött jókor, természetesen nekünk sem. Nehéz úgy dolgozni, hogy otthon kell lenni a négy fal között. Természetesen én is írtam ki nekik edzéseket otthonra. Az első hét elején felmértem őket, majd hetente kapják az új edzéstervet erőfejlesztő és állóképesség fejlesztő gyakorlatokkal, majd a végén újabb felmérés következik. Ezen kívül egy házi verseny is van erőfejlesztő gyakorlatokkal.

 

Hajrá BVSC-Zugló! Vigyázzunk egymásra!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz