Menü

Sorozatban negyedszerre is éremért

2019. Szeptember 15
921
Sorozatban negyedszerre is éremért

Az elődöntőig menetelt Korpási Bálint a Nur-Szultanban zajló birkózó-világbajnokság nyitónapján. Bár ott kikapott orosz ellenfelétől, így is bronzéremért birkózhat vasárnap. Győzelem esetén pedig sorozatban negyedik vb-jén állhatna dobogóra.

Ahogy beharangoztuk, Korpási Bálint lépett először szőnyegre a kazahsztáni Nur-Szultanban zajló birkózó-világbajnokságon BVSC-s sportolóink közül. A Maci becenévre hallgató klasszisunk a kötöttfogású 72 kilogrammosok nyolcaddöntőben a kirgizek olimpikonjával, Ruszlan Carevvel találkozott, akit magabiztosan győzött le 6-0-ra.

Világ- és Európa-bajnokunk a negyeddöntőben sem bízott semmit a véletlenre. Egy mögé kerüléssel, majd két pörgetéssel hamar 6-0-s előnyre tett szert, ami kitartott a végéig, így az azeri Szaman Szulejmanovot is könnyed birkózással búcsúztatta.

„Kiemelt voltam, ezért nem kellett a 16 közé jutásért szőnyegre lépnem. Kellemetlen kirgiz versenyzővel kezdtem. Bár régebb óta ismerem őt, de még nem birkóztam vele soha, de ahhoz képest nagyon simán sikerült nyernem. A negyeddöntőben egy azeri ellen küzdöttem, aki előtte elég komoly skalpokat gyűjtött. Az elején sikerült 6-0-ra elmennem, így azt utána csak le kellett védekeznem és mondhatni simán jutottam tovább. A négy között kemény meccset várok az orosz ellen. Egy hónappal ezelőtt birkóztam vele a Német Nagydíj döntőjében, ott 4-4-re sikerült győznöm. Elég jó formában érzem magam, de egy elődöntő nagyon nehéz mérkőzés. Viszont már sokszor szerepeltem a négy között, ezért bizakodó vagyok” – nyilatkozta sportolónk a szövetség Facebook-oldalának.

Az már tehát biztos volt, hogy éremért küzdhet Korpási a vb-n, már csak a színe volt kérdés. Az Eb-győztes Abuljazid Mancigov viszont sajnos idő előtt lezárta a párharcot az elődöntőben, így az orosz jutott a fináléba. Elkeseredésre azonban nincs ok, mert sportolónk vasárnap 15 órától a dél-koreai Lee ellen a bronzért birkózhat majd. Jó előjel, hogy Bálint az elmúlt három világbajnokságon egyaránt érmet szerzett.

Hajrá Maci!

 

Fotó: Martin Gábor / Magyar Birkózó Szövetség

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz