Menü

Sorsoltak a férfi vízilabda Magyar Kupára

2020. Július 11
551
Sorsoltak a férfi vízilabda Magyar Kupára

Már csak két hetet kell várnunk és újra tétmérkőzésen szurkolhatunk vízilabdázóinknak. Előbb férfi, majd női csapatunkért szoríthatunk a Magyar Kupában. A Duna Arénában kisorsolták a férfiak csoportjait.

Az már korábban eldőlt, hogy a női vízilabdázók július 27-én rajtoló Magyar Kupájában a BVSC-Zugló a Dunaújvárossal, a III. Kerülettel, a Szegeddel és a Honvéddal került egy csoportba. Azt viszont még nem tudtuk, hogy a férfiak kikkel küzdhetnek meg a nyári Magyar Kupa első csoportkörében. A Duna Arénában megtartott sorsolás után azonban kiderült, hogy mely csapatok ellen kezdik meg Szűcs Levente tanítványai a következő szezont.

A mieink a második kalapból várhatták a sorsolást, ahova a 2018/2019-es bajnoki eredmények alapján került a csapat.

„A sorozat első körében, a július 25-26-i hétvégén négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. Az itt megszerezett eredményeket az együttesek továbbviszik magukkal a második körbe, ahol augusztus 1-2.-án újra négy négyes csoportban – kék, fehér, piros és zöld – küzdenek majd. Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezett kerül” – számolt be a szövetség honlapja a Magyar Kupa idei lebonyolításáról.

 

 

Ezt követően rendezik majd a harmadik fordulót (augusztus 8-9.), ahol szintén az előző fázis eredményei alapján történik a csoportbesorolás. Az I csoportban a „színes” csoportok 1-2. helyezettjei szerepelnek, míg a II-esben a 3-4. helyezettek. Ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, akik korábban összecsaptak. Végül a sorozat zárásaként a negyedik forduló lesz (augusztus 15-16.) az egész torna utolsó szakasza, amelyben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak.

A lebonyolítás után pedig következzen a legfontosabb! A BVSC férfi együttese a július 25-26-i hétvégén Kaposváron ugrik medencébe, ahol a házigazdák mellett a Szolnokkal és az UVSE-vel találkozik majd a csapat.

Hajrá BVSC-Zugló!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz