Menü

Sportszerű barátság

2018. Március 08
427
Sportszerű barátság

Egyesületünk régóta jó kapcsolatot ápol a zuglói iskolákkal – elég csak az önkormányzat által biztosított ingyenes úszásoktatásra gondolni, melynek köszönhetően valamennyi kerületi oktatási intézmény megfordul a Szőnyi úti uszodánkban -, ám a Zuglói Hajós Alfréd Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolával különösen régi keletű és szoros a kapcsolatunk. Az Ungvár utcai intézmény 1971-ben lett sporttagozatos (ma már nem sporttagozatos, hanem két tanítási nyelvű, illetve olimpiai iskola), melyet velünk együttműködve egy közös úszóosztály indításával erősítettek meg. A kapcsolatunkat csak erősítette, hogy számos sportolónk ebben az iskolában kezdte a tanulmányait.

Klubunk manapság is jó kapcsolatot ápol Magyarország első kéttannyelvű intézményével, már három sportágunk, a labdarúgás, a birkózás és az asztalitenisz is helyet kapott a délutáni foglalkozások között, mely kínálat a jövőben remélhetőleg még nőni fog. Ennek elősegítése érdekében egyesületünk elnöke, Szatmáry Kristóf március 8-án 200.000 Ft értékben a Decathlon áruháztól vásárolt több mint száz labdával lepte meg a diákokat. Ez az ajándékozás azonban nem csak egy egyszeri esemény volt, klubunk ugyanis együttműködési megállapodást készül kötni a Zuglói Hajóssal, és az iskola alapítványán keresztül - melynek a BVSC-Zugló az egyik alapítója - anyagilag is támogatná a műfüves sportudvar tervezett felújítását és multifunkcionálissá tételét. Szatmáry Kristóf elnökünk a március 8-i látogatása alkalmával elmondta, szeretné, ha a két „szomszédos” intézmény kapcsolata a jövőben tovább erősödne, mert az együttműködés mindkét félnek előnyös lehet.

- Klubunk sportolói egy olyan iskolában tanulhatnak, melynek múltja és jelenlegi eredményei is kiemelkedőek a hazai oktatásban, míg az első olimpiai bajnokunkról elnevezett iskola is elmondhatja magáról, hogy az ország egyik legjelentősebb sportklubja biztosít sportolási lehetőséget a diákjainak.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz