Menü

Sporttörténelmi verseny

2017. Szeptember 18
344
Sporttörténelmi verseny

Sporttörténelmi versenynek lehettek részesei kadet vívóink és junior női és férfi párbajtőrözőink, akik az elmúlt hétvégén a magyar vívósport történetében első ízben megrendezett Magyar Kupa vívóversenyen vehettek részt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A négyfordulós versenysorozat első állomásán a junioroknál fiaink bizonyultak eredményesebbnek, akik Andrásfi Tibor és Mestyanek Máté révén két döntős helyezést is szereztek. Az előbbi végül a 6. az utóbbi pedig a 8. lett. A lányainknak azonban nem sikerült a döntőbe jutniuk.

Több siker termett a kadet korosztályban, melyben  már nemcsak a párbajtőrözők, hanem a kardozók is pástra léptek. A legszebb siker Nagy Valentina nevéhez fűződik, aki a női kardozók versenyét megnyerte. A nyolcas döntőben több versenyzőnk, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca is képviselték egyesületünket. Fanni ráadásul Valentinával együtt szintén felállhatott a dobogóra, hisz harmadik lett. A férfi kardozóknál Fröhlich Bálint a hatodik helyen végzett, míg lány és fiú párbajtörözőinknek nem sikerült a döntőbe jutás.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz