Menü

Szépen csillogó bronzérem!

2020. Szeptember 08
347
Szépen csillogó bronzérem!

Női vízilabdázóink végletekig kiélezett összecsapáson győzték le a Ferencvárost a BENU Magyar Kupa bronzmérkőzésén. A Hajós Alfréd Sportuszodában rendezett találkozón 10-9-re nyertek Petrovics Mátyás tanítványai, így övék lett a bronzérem!

Az elmúlt évekkel ellentétben, idén rendeztek bronzmeccset a női vízilabda Magyar Kupában. A BVSC hétfőn az UVSE-től kapott ki, míg a Ferencvárost a Dunaújváros múlta felül 9-5-re. A két csalódott csapat csatáját a mieink kezdték jobban, Farkas Tamara hamar megszerezte a vezetést emberfórból, a zöld-fehérek viszont egy perc alatt fordítottak (1-2). A következő perc viszont ismét Petrovics Mátyás tanítványaié volt. Előbb Gémes Alexa, majd Alaksza Noémi is átlövésből vette be Kasó Orsolya kapuját. Sőt, Leimeter Dóra parádés ejtésével már kettővel vezettünk (4-2).

Sajnos a második negyedben nem jöttek már ilyen könnyen a gólok csapatunknak. Bár a lövések és a helyzetek megvoltak ezúttal is, de többször is kifogott a kapufa játékosainkon. A túloldalon viszont Pőcze Panna emberelőnyből, majd Kuna Szonja megúszásból is betalált, így a félidőben 4-4-re álltak a felek.

A fordulást követően a Fradi szerzett vezetést, de Kele Nikolett hamar egyenlített (5-5). Azonban ezúttal riválisunk lépett el kettővel, ahonnan többször is volt lehetőségünk visszajönni, de sajnos ziccerben is többször hibáztunk, valamint Kasó hatalmas bravúrokkal járult hozzá csapata védekezéséhez. Három másodperccel a negyed vége előtt aztán Leimeter maradt üresen és használta ki az adódó lehetőséget (6-7).

A zárófelvonás elején Mészáros-Farkas Kata egyenlített emberelőnyből, így az utolsó hat és fél percnek döntetlenről vághattak neki a felek, tehát semmi nem dőlt el (7-7). Tóth-Csabai Dóra ismét vezetést szerzett a Fradinak, de Kele Nikolett távolról hatalmas bombával pókhálózta ki a bal felsőt (8-8). Ráadásul Leimeter Dóra révén ismét a BVSC vezetett három perccel a vége előtt! Sajnos Illés Anna távoli kísérlete becsúszott Doroszlai Vanda mellett a kapuba, így rendkívül izgalmas hajrá következett. Mindkét együttesnek volt lehetősége, hogy megszerezze a vezetést, ami végül a mieinknek sikerült. Leimeter átadását emberfórból Farkas Tamara juttatta a hálóba. Az utolsó percben már nem esett több gól, köszönhetően a jó védekezésnek és Leimeter blokkjának is. Így a BVSC a 10-9-es győzelemmel megnyerte a bronzérmet a Magyar Kupában!

„Az elején azt éreztem, hogy ez a meccs a mieink. Uraltuk a találkozót, aztán akkor fordult meg a meccs, amikor ziccert hagytunk ki vagy butaságot csináltunk. Szerencsére volt tartásunk, szívünk! Amit tegnap hiányoltam, azok a pluszok ezúttal megvoltak hátul is. Ez nagyon sokat jelentett” – értékelt Petrovics Mátyás a találkozó után az M4 Sportnak.

Szép volt lányok! Gratulálunk a csapatnak!

 

Fotó: MVLSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz