Menü

Szerb végállomás

2017. Augusztus 27
407
Szerb végállomás

Címvédőként utazott a férfi vízilabdaválogatott a tajvani Universiade-ra, és egy negyed kivételével a negyeddöntőig címvédőhöz mérten is játszott Märcz Tamás együttese.

Klubunk korábbi olimpiai bajnoka, majd trénere vezetésével a csapat Kanadát és Dél-Afrikát 17-3-ra, a Koreai Köztársaságot pedig 18-2-re verte. Egyesületünk kiváló centere, Kovács Péter, egyedüli BVSC-ként, különösen Dél-Afrika ellen villogott, ahol öt gólt dobott. A csapat egyedül a szerbek elleni csoportmeccs utolsó negyedében játszott gyengén, amikor is 3-2-es vezetésből egy 4-8-as vereséget hoztak össze a fiúk. Az élet azonban hamar lehetőséget biztosított a visszavágásra.

A negyeddöntőben ugyanis ismét a szerbek vártak ránk. Ennek a mérkőzésnek pedig más volt a forgatókönyve, mint a csoporttalálkozónak. Az első negyedet ugyanis a szerbek 3-0-ra, az első félidőt pedig 6-2-re nyerték. Innen pedig már nem volt visszaút. A második félidőben ugyan sikerült faragni a hátrányból, de a szerbek (9-7-es) győzelme nem forgott veszélyben. Ez pedig azt jeleni, hogy a magyar válogatott az 5-8. helyekért játszik majd a folytatásban.

Fotó: MVLSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz