Menü

„Szeretnék felnőtt válogatottakat nevelni” – interjú Kemény Kristóffal

2020. Április 28
505
„Szeretnék felnőtt válogatottakat nevelni” – interjú Kemény Kristóffal

Bár a családi hagyomány miatt egyértelmű lehetett volna, hogy Kemény Kristóf az edzői pályát választja, először mégis más tervei voltak. Azonban nem bánta meg, hogy a vízilabda mellett döntött, csapataival pedig komoly céljai vannak.

 

Mennyire volt nálad egyértelmű, hogy folytatod a családi hagyományt és edző leszel?

Miután leérettségiztem teljesen más ambícióim voltak az életben. Üzleti főiskolára jártam, a pénzügyi szférában szerettem volna dolgozni. Végül nem igazán passzolt az elképzeléseimmel sem a munkakör, sem a jövőkép, annak ellenére, hogy a gazdasági helyzetet azóta is követem. Így végül úgy döntöttem, hogy pályát váltok. A fejemben mindig ott motoszkált, hogy nem fogom abbahagyni a családi hagyományt és én is egyszer edzőnek állok. Ez az idő 6 éve jött el és azóta is az egyik nagy szerelmem.

 

Melyik korosztályok tartoznak hozzád a BVSC-nél?

Jelenleg az ifi és az OB I/B-s csapattal foglalkozom és mellette a felnőtt együttesnél is besegítek másodedzőként. Az utolsó korosztályos csapattal dolgozom, ezekből a fiatalokból választjuk ki minden évben, hogy kit veszünk át a felnőttekhez. Ez egy vízválasztó év az ifik számára, nem csak a sportban, hanem a továbbtanulásban is. Itt már konkrétan tudják mik a céljaik, és azoknak az elérésében kell segíteni őket.

 

Hogy szerepeltetek eddig ebben a szezonban?

Az ifik között a 4. helyen állunk, míg az OB I/B-ben még a csoportmérkőzéseket vívjuk és továbbjutó pozícióban vagyunk jelenleg.

 

Mik lehetnek a célok, ha befejeződik még az idény?

Én mindenféleképpen szeretnék érmet szerezni az ifikkel, de inkább megnyerni a bajnokságot! Az eredeti lebonyolítás ezt lehetővé teszi, a végén ugyanis egy meccsen dőlnek el a helyezések. Az OB I/B-ben a felsőház a cél, hogy minél erősebb meccseket játszunk a fiatalokkal. A legfontosabb célom viszont az, hogy a motivált játékosaim minél magasabb szinten játszanak. Szeretnék ugyanis felnőtt válogatottakat nevelni.

 

 

Hogy zajlanak az otthoni edzések jelenleg?

Folyamatosan olyan jellegű szárazföldi erősítő gyakorlatokat kapnak a játékosok, amelyet saját testsúllyal is meg tudnak csinálni. Természetesen igyekszünk differenciált edzéseket végrehajtani, ahol mindenki a saját alkatához, céljaihoz és otthoni edzéslehetőségeihez passzoló feladatot kap. Mellette csapatépítő video és kép alapú kihívásokkal próbáljuk a közösségi szellemet fenntartani.

 

Miként tudod motiválni a játékosokat és a csapatokat a mostani körülmények között?

Egyéni, telefonos beszélgetésekkel próbálom a bizalmat erősíteni a játékosokban, hogy minden nehéz helyzetben velük vagyunk. Hiszem azt, hogy így könnyebben is fenntartható a motivációjuk. Magamat pedig az eddigi munkám aprólékos és részletes elemzésével motiválom, abban próbálok meg kiaknázatlan területeket megtalálni.

 

Az edzéseken kívül mivel töltöd a szabadidődet?

Minél többet igyekszem a szabadban lenni. Kertészkedés, kirándulgatás, terepfutás, kinti TRX és egyéb gyakorlatok. Továbbá e mellett még sokat járok vadászni is, ameddig van lehetőség rá.

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz