Menü

Szoros győzelem idegenben

2020. Augusztus 04
536
Szoros győzelem idegenben

Második mérkőzését is lejátszotta női vízilabda csapatunk a Magyar Kupában. Ezúttal a múlt hetinél szorosabb párharcban, de ismét nyertek Petrovics Mátyás tanítványai, akik 14-13-ra múlták felül a III. Kerületi TVE-t.

Nem indult jól női vízilabdázóink második mérkőzése a Magyar Kupa csoportkörében. A 3. fordulóban (az előzőben szabadnaposak voltak a mieink) a III. kerületi TVE vendége volt a BVSC-Zugló. Az első negyedben 3-0-ra, majd 5-2-re is elléptek a hazaiak, korábbi kiváló játékosunk, Kisteleki Dóra vezérletével. A második nyolc percben aztán Farkas Tamara góljával egyenlített csapatunk (5-5), a félidőben mégis 7-6 volt a Kerületnek.

A folytatásban viszont 8-6 után beindult a zuglói támadógépezet. Farkas Tamara és Takács Orsolya góljaival átvették a vezetést Petrovics Mátyás tanítványai (10-8). A zárófelvonásban 12-12-ig rendre egyenlítettek a hazaiak, a végén viszont sikerült ellépni Leimeter Dóra és Gémes Alexa révén 14-12-re, amelyre már csak Kisteleki tudott válaszolni (14-13), így szoros meccsen, de ismét győzött csapatunk a Magyar Kupában.

„Tanulságos meccs volt, amely sok szempontból jól szolgálta a felkészülésünket és sok dologra felhívta a figyelmünket. Ez ebben a fázisban rendben van, de ahogy kezdtük a meccset és amilyen egyéni hibákat vétettünk az viszont egyáltalán nem, semmilyen időszakban. Egyértelmű volt a számomra, hogy megfordítjuk a meccset és persze ennél jobban nem lehet modellezni, hogy kell fordítani ilyen helyzetben, de senki ellen sem kaphatunk ennyi gólt. Úgy tartják, hogy az ilyen győzelmek a legértékesebbek, amikor finoman szólva sem játszottál jól, maradjunk ebben konklúziónak. A többire ott a videó...” – nyilatkozta vezetőedzőnk szakosztályunk honlapjának.

A következő mérkőzésre sem kell sokat várni, hiszen csütörtökön 18 órától a Honvédot fogadjuk a Szőnyi úton. Szurkoljunk minél többen csapatunknak! Hajrá BVSC!

 

BENU Női Magyar Kupa, 3. forduló

III. kerületi TVE–BVSC-Zugló Diapolo 13-14 (5-2, 2-4, 3-5, 3-3)

BVSC-Zugló: Doroszlai (Tóth) – Mészáros-Farkas K. 1, Alaksza D. 1, Takács 3, Farkas T. 4, Mihály, Leimeter 1. Csere: Koncz, Kele 2, Alaksza N., Gémes 2, Fekete

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz