Menü

Szovjet birkózókra hangolva

2017. Június 08
427
Szovjet birkózókra hangolva

Egy pici, mindössze ötfős magyar küldöttség utazott csak a grúziai Tbilisziben rendezett kadet kötöttfogású nemzetközi versenyre.

A rendhagyó túrát az indokolta, hogy a sportág legjobbjai közé tartozó grúzok mostanában kerülték a nemzetközi versenyeket, így a mieinknek tapasztalatszerzés céljából Grúziába kellett menniük. De nem csak ők, hanem más országok birkózói is így voltak ezzel, ezért a Temo Kazarasvili-ről elnevezett versenyen közel tíz ország sportolói mérték össze erejüket. Az ötfős magyar küldöttség az „oroszlán barlangjában” is kiállta a próbát, hisz négyen is éremmel, abból hárman a legfényesebbel térhettek haza Tbilisziből.

Kadet birkózónk, a 76 kg-os súlycsoportban versenyző Takács István már régen kinőtte a magyar mezőnyt, de sokan óva intették őt, mondván, Istók ne itthon, hanem inkább a szovjet utódállamok birkózóival szemben bizonyítson. Versenyzőnk a kétkedőknek is csattanós választ adott azzal, hogy a grúziai versenyen két grúz, egy azeri és egy kazah versenyző legyőzésével lett aranyérmes, ami több mint biztató a júliusi szarajevói kadet Európa-bajnokság előtt.

Fotó: MBSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz