Menü

Szűcs Luca aranyérme Budapesten

2020. Január 04
839
Szűcs Luca aranyérme Budapesten

Tulajdonképpen ott folytatta a 2020-as évet Szűcs Luca, ahol az előzőt abbahagyta. Bár a budapesti junior kard világkupán még a tavalyi két ezüstérmén is túltett, hiszen egészen az aranyéremig menetelt!

Pusztai Liza háromszoros címvédőként nem indult a budapesti junior kard világkupán, hiszen ifjúsági olimpiai bajnokunk a felnőtt válogatott következő megmérettetéseire készül már, de azért a helyszínén szurkolt barátnőjének. Ennek ellenére 2020-ban sem maradtunk BVSC-s aranyérem nélkül a naptári év első világkupáján.

Szűcs Luca a szezon első két vk-ján ezüstérmet szerzett, Budapesten viszont ezen is túltett. Kadet világbajnokunk a 32 közé jutásért vívta a legszorosabb asszóját, itt 15:12-re nyert. Ezt követően viszont még tíz tust sem tudtak neki adni ellenfelei.

A fináléban visszavágott az orosz Kljucsnyikovának, akitől a Szocsiban rendezett világkupa döntőjében szenvedett vereséget. Ezúttal viszont Szűcs diadalmaskodott 15:9-re.

„Nagyon örülök, hogy Liza után én is meg tudtam nyerni ezt a versenyt! Jól ment a vívás egész nap, várom a szezon világversenyeit! Úgy kezdtem az idényt, hogy nincs vesztenivalóm, hiszen elsőéves junior vagyok, de a jelek szerint nem okozott gondot a korosztályváltás” – nyilatkozta Bódy István és Bódy Benjámin tanítványa a hazai szövetség honlapjának.

Gratulálunk Lucának és edzőinek!

 

Fotó: hunfencing.hu

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz