Menü

Született futballista

2019. Április 02
1770
Született futballista

Felnőtt labdarúgócsapatunk a Budapest-bajnokság másodosztályában a legutóbbi fordulóban hazai pályán 6-0-ra verte a Műegyetem együttesét. Ezzel pedig továbbra is őrzi a veretlenségét a bajnokságban, és 21 fordulót követően 19 győzelemmel és mindössze két döntetlennel toronymagasan vezeti a tabellát. A csapat minden részében kimagaslik a mezőnyből, ám a sok jó teljesítmény közül is kiemelkedik Bozsik Viktor Józsefé, aki a szezon eddigi mérkőzésein már húsz gólt rúgott. A Műegyetem elleni mérkőzésen kétszer is betalált az ellenfél kapujába. Az alábbiakban a bajnokság gólkirályjelöltjével beszélgettünk.

1. Hol játszottál eddig, és milyen eredményeid voltak?
- Felnőtt játékos pályafutásomat az NBII Nyugati-csoportjában szereplő Budafok színeiben kezdtem meg. Később számos NBIII-as klubnál játszottam, többek között Budaörsön, Csepelen, Dabason, Monoron és Dunaharasztin. A legtöbbet, több mint 5 évet az FC Dabasban töltöttem, mellyel egy bajnoki ezüst- és egy bronzérmet szereztünk.

2. NB III-as ként érkeztél a BVSC-hez is. Mi motivált ebben?
- A hivatásom miatt a 2017/2018-as szezont Cipruson töltöttem. 2018 nyarán jött a megkeresés a BVSC részéről, hogy örülnének, ha csatlakoznék a kerethez, amint hazaérkezem. A Mester, Gabala Krisztián személye és a vezetőség által megfogalmazott nagyszabású célok motiváltak abban, hogy a BVSC-hez szerződtem.

3. Hogy érzed magad a klubnál?
- Fantasztikusan érzem magamat! Kitűnő a hangulat és az összetartás is nagy az öltözőben. Profi körülmények között és a Mester által megkövetelt profi szemlélettel készülünk minden mérkőzésre.

4. Nagyon gólerős vagy, ez a formádnak, a csapatnak vagy a szakmai stábnak köszönhető?
- Szerencsére a tavaszi szezonban is jönnek a gólok sorban, ami nagymértékben a csapat játékának- és felkészültségének köszönhető. A társak nagyon jól kiszolgálnak a kapu előtt, így minden mérkőzésen csak a gólszerzésre kell koncentrálnom. 

5. Hogy tervezed a jövődet? Maradsz a klubnál, vagy nyitott vagy az érdeklődők előtt?
- Nagyon jól érzem magam a csapatnál és szeretnék részese lenni a BVSC labdarúgás nagyszabású terveinek és jövőbeli sikereinek is.

6. Melyik volt idén a legjobb meccsed?
- Nem nagyon tudok különbséget tenni a mérkőzéseink között, mert mindegyik hasonlóan, nagy dominanciával zajlik. Felállt védelem ellen próbáljuk a saját játékunkat rákényszeríteni az aktuális ellenfélre, és gólt szerezni. A Szabadkikötő elleni meccsünket tudnám talán kiemelni, ahol az ellenfél rávitt minket egy nagyon rossz állapotban lévő edzőpályára, ezzel megpróbálva kizökkenteni és megakasztani az összjátékunkat. Ezen a meccsen az én gólommal csak a 70. percben sikerült vezetést szereznünk. A vége 0-3 lett ide, és a mérkőzés végén még egy gólpasszt is adtam az érkező balhátvédünknek.

7. Veretlenül vezetitek a bajnokságot, készültök már a bajnoki cím megünneplésére?
- A Mester elvárásaival szoros összhangban már áprilisban szeretnénk bajnoki címet ünnepelni akár 5-6 fordulóval a végelszámolás előtt. A maradék időben pedig az edzői stáb NBII-es csapatokkal fog edzőmeccseket lekötni a gyakorlás és fejlődés érdekében.

8. A Bozsik-név kötelez téged a jó szereplésre?
- Természetesen nagy büszkeséggel tölt el, hogy az Aranycsapat legendás jobbfedezetével, a 101szeres válogatott játékossal távoli rokoni kapcsolatban állok. Szinte minden könyvet elolvastam róla, és persze a Cucu becenevet is mindenhol rám akasztják.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz