Menü

Szuper meccsek

2017. Január 02
504
Szuper meccsek

Szuper mérkőzések helyszíne volt az uszodánk a karácsonyt követő első munkanapon.

A vízilabdázók Tippmix Szuperkupáját ugyanis – női és férfi fronton egyaránt – a Laky Károly uszodában rendezték.

A nőknél a magyar szinten immár több éve verhetetlen UVSE, illetve a hazai medence előnyét élvező BVSC-Zugló-Diapolo csapott össze a díszes trófeáért. A két csapat rendre komoly csatákat vív a bajnokságban, illetve az elmúlt két évben a Magyar-kupa döntőjében is. A csata ezúttal is megvolt, és minden negyed szoros eredményt hozott. Sajnos, azonban a mérleg nyelve mindig az újpestiek javára billent, akik mind a négy negyedet egyaránt 2-1-re, a mérkőzést meg 8-4-re nyerték, így ők vehették át a Szerencsejáték Zrt. által felajánlott Szuperkupát.

A női meccset követően pedig máris a férfiak foglalták el a medencét. Ebben a párosításban már nem voltunk érdekelve, ha csak annyiban nem, hogy az egrieket irányító Dabrowski Norbert korábban mi edzőnk volt, illetve a hevesieknél szerepet kapó Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert trió is komoly BVSC-s múlttal rendelkezett. A ZF Egri VK ellenfele a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP együttese volt, amely a bajnokságot és az idei Magyar-kupát is megnyerte. Cseh Sándor együttese a két ünnep között is bizonyította, hogy itthon ők a legjobbak. A találkozót és ezzel a kupát 14-9-re a végig magabiztos Szolnok együttese nyerte.

Az igazi győztes azonban a közönség volt, mely szinte teljesen megtöltötte a lelátót, és, amely a szövetség, illetve a Szerencsjáték Zrt jóvoltából a bejgli- és virslievés között két izgalmas és látványos vízilabdamérkőzést kapott.

Fotó: Madar Dávid

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz