Menü

Tanulóév előtt női labdarúgóink

2019. Augusztus 14
1697
Tanulóév előtt női labdarúgóink

Az idei szezonban négy női labdarúgócsapatunknak is szurkolhatunk majd. A felnőttek az NB II-ben indulnak, de lesz Bozsik-programos, U16-os és U19-es korosztályunk is. Steer Ferenc szakágvezetővel beszélgettünk a tervekről és a felkészülésről.

 

A felnőtt csapatra nagy kihívás vár, hiszen az NB II-ben indulhatnak majd a lányok. Hogy sikerültek a „holt szezonban” az átigazolásaink?

Gyakorlatilag azt mondhatom, hogy jól tudtunk erősíteni a felnőtt csapatnál. Még elképzelhető, hogy egy-két játékos érkezik majd vidékről, akik a fővárosban folytatják tanulmányaikat. Velük már tárgyalunk a jövőről, ők is biztos, hogy erősítést jelentenek. Az U19-es együttesünk viszont még alakulóban van.

 

Összességében akkor elégedett vagy a keretekkel?

Igen, főleg annak tükrében, hogy mivel a BLSZ-es bajnokságban nem tudtunk indulni azért, mert elfogytak a csapatok, ez egy évvel hamarabbra hozta a debütálásunkat az NB II-ben. Ezt nem is bánom, mert nagy kihívást jelent ez számunkra. Lesznek nálunk gyengébb, de erősebb csapatok is, ami azt jelenti, hogy fel kell nőnünk a feladatokhoz. Úgy vesszük, hogy ez most egy tanulóév lesz számunkra, amihez a heti három edzés jó kiindulópont.

 

Hogy zajlott a felkészülés a szezon előtt?

A közvetlen felkészülést július közepén kezdtük el. Aztán menet közben derült ki, hogy az NB II-ben indulunk, ami kicsit felborította a programot, mert a lányok nem erre számítottak, de nincs sok időnk, hiszen pénteken már Magyar Kupa meccset játszunk a Soroksárral. Jövő vasárnap, augusztus 25-én 18 órakor pedig az Újpestet fogadjuk az első bajnokin.

 

Mi lehet a cél a bajnokságban a tanulóév során?

Nagyon bízom benne, hogy 3-4 csapatot magunk mögé tudunk utasítani. Természetesen télen tovább szeretnénk erősíteni. A tavalyi év legnagyobb problémája, hogy nem volt kapusunk, viszont ennek ellenére is nagyon jó mérkőzéseket játszottunk. Egy-két év múlva remélem, már arról beszélhetünk, hogy milyen masszívak vagyunk, valamint, hogy a fiataljaink is beérnek, mert vannak tehetségeink. Akkor pedig majd akár a bajnokság élmezőnyében is végezhetünk, de úgy gondolom, ha lenne egy stabil NB II-es csapatunk, annak már mindenki örülne.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz