Menü

Több mint 40 év után újra Nemzeti Bajnokságban kézilabdázóink!

2020. Július 08
1168
Több mint 40 év után újra Nemzeti Bajnokságban kézilabdázóink!

Bár a tétmérkőzésekre még szeptemberig várniuk kell kézilabdázóinknak, de ma remek híreket kaptak csapataink. Felnőtt női együttesünk ősztől az NB II-ben szerepelhet, de az utánpótlás is szintet léphet.

Mielőtt megosztanánk a rengeteg jó hírt, előtte érdemes visszakanyarodni kicsit a kezdetekhez. Aki folyamatosan olvassa honlapunkat, tudhatja, hogy pár hete indítottunk egy visszatekintő sorozatot, amelyben kézilabda szakosztályunk elmúlt éveit elevenítjük fel. 2016 márciusában alakult újjá szakosztályunk, azóta bő négy év telt el. 2020 szeptemberében pedig már női felnőtt csapatunk az NB II-ben indulhat majd! Ez pedig mától hivatalos, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség nyilvánosságra hozta a 2020-2021. évi bajnokságok besorolását.

„Nagyon örültünk a hírnek. Az elmúlt években is folyamatosan építkeztünk és ezt az utat szeretnénk járni a továbbiakban is. Ebből a szempontból viszont nagy dolog, hogy a női csapat az NB II-ben szerepelhet, mert az utánpótlás játékosainknak is egy jó erőpróba lesz ez az év. Lemérhetjük hol tartunk majd a többi klubhoz képest, hiszen például a Siófok U22-es gárdájával is találkozunk majd” – nyilatkozta honlapunknak szakosztályvezetőnk, Prukner-Tollingász Nóra.

Szakosztályunk az újjáalakulás előtt a 70-es évek végén szűnt meg, így több mint 40 év után szerepelhetnek kézilabdázóink ismét Nemzeti Bajnokságban!

„Nagyon boldogok vagyunk, mert ez egy hatalmas lehetőség nekünk. Mivel az előző szezont nem tudtuk befejezni a járvány miatt, így a lányokban azért maradt hiányérzet. Azonban így, hogy az NB II-ben indulhatunk, ezzel visszakaptunk valamit. Korábban két évig játszottam az NB I/B-ben, de azért az más mezőny, az NB II erősségét annyira nem ismerem. Az viszont biztos, hogy több komoly ellenfél is lesz, akik ellen fiatal játékosaink is lemérhetik, hogy hol tartanak” – árulta el vezetőedzőnk, Balog Beáta, aki a télen zárta le profi pályafutását az NB I-ben és így már játékos-edzőként is sokat tehet a csapat fejlődéséért.

„A keretünk megvan, érkezőink nem lesznek, mert azt szeretném, ha a felnőtt sorunk mellett ifi játékosaink kapnának majd minél több szerepet az NB II-ben is. Övék a jövő, ezért fontos, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek. A tavaszi szezonban rövidebb időre már játékos-edzőként is pályára léptem a BVSC-ben, de az előttünk álló idényben igyekszem minél többet segíteni játékosként is. Az elsődleges célunk a bennmaradás, de természetesen örülnék, ha a középmezőny elejére is odaérnénk. Mivel annyira nem ismerem a mezőnyt, így kíváncsian várom, hogy mire lehetünk képesek” – tette hozzá a szakember.

 

 

Utánpótlás korosztályaink is megkapták az értesítést a következő szezon bajnokságainak besorolásairól. Ezek alapján az ifiknél mindkét nemnél, a serdülőknél pedig a lányoknál a másodosztályban indulhat a BVSC, míg a serdülő fiúk, valamint a másik ifi lány együttes a harmadosztályban szerepelhet.

További sok sikert kívánunk csapatainknak!

 

Fotók: Ormos László

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz