Menü

Tornagyőzelemmel hangoltak a bajnokságra

2019. Szeptember 23
863
Tornagyőzelemmel hangoltak a bajnokságra

Péntektől vasárnapig Martfűn szerepeltek női vízilabdázóink felkészülési tornán. A csapat ötből öt mérkőzést nyert meg, így százszázalékos teljesítménnyel végeztek a lányok az első helyen, ami jó előjel a hétvégi bajnoki rajt előtt.

Mondhatni hazai medencében csobbantak vízbe Petrovics Mátyás tanítványai, ugyanis a csapat Martfűre szokott járni edzőtáborba, ezúttal pedig felkészülési tornára érkeztek a lányok a városba. Tulajdonképpen ez volt az első alkalom a nyár eleje óta, hogy teljes kerettel készülhetett a csapat, bár Tóth Eszter, sajnálatos sérülése miatt végül csak a kispadon segíthette a társakat.

A BVSC-Zugló mellett még öt együttes szerepelt a tornán, ahol így három nap alatt öt meccset játszhatott megfiatalított gárdánk. Elsőként a Szegedet sikerült legyőzni 20-9-re. A Tisza-partiakat fogadjuk szombaton a bajnokság 1. fordulójában is, de a végeredmény csalóka, mert nincs ennyi a két csapat között.

Az első napon játszottunk a nagy rivális Dunaújvárossal is, ahol a jó kezdés után 15-8-ra diadalmaskodtunk.

„Egy precíz első negyeddel nyitottunk, a különbség nagyjából ekkor alakult ki. Végig a két csapat megszokott kemény csatája zajlott, egy pörgős meccsen. Sok cserével tudtam forgatni a gárdát. Ez fontos, mert szükségünk van minden játékpercre a rutinszerzéshez. Két saját nevelésű fiatalunk, Alaksza Noémi és Hajdu Zsófi is először játszott ma a felnőtt csapatban” – nyilatkozta vezetőedzőnk vízilabda szakosztályunk honlapjának.

Szombat délelőtt nagy taktikai csata zajlott a vízben a Ferencváros elleni találkozón. Az elején a BVSC volt a pontatlanabb elől, hátul pedig a védelmünk nem állt össze, így a zöld-fehérek többgólos előnybe kerültek. A mérkőzés második felében viszont rendeztük sorainkat és 13-11-re ezt a párharcot is megnyertük, majd utána 15-6-ra a Szentest is sikerült legyőzni.

Vasárnap az újonc III. kerület várt a mieinkre, ahol 20-6-os diadalt arattak a lányok.

„A torna zárómeccsén ugyan a megbeszéltek szerinti rendezett, figyelmes játékot produkáltuk és úgy hoztuk le a találkozót, ahogy kellett, de Koncz Hanna balszerencsés sérülése beárnyékolja ezt. Reméljük, gyorsan visszatérhet. A torna jól szolgálta a felkészülésünket, a helyén kell kezelni az eredményeket. Elkezdtünk egy „új házat” építeni, az alapkövet leraktuk hozzá. De ahhoz hogy a házunk jól épüljön fel, rengeteget kell dolgoznunk még. Nagyon erős és kiegyensúlyozott lesz a bajnokság. Ahogy az egyik kedvenc filmem címe is mondja: Minden héten háború!” – értékelt Petrovics Mátyás.

A csapat szombaton 17 órától a Szegedet fogadja a Szőnyi úton az OB I 1. fordulójában. Szurkoljunk minél többen a lányoknak! Hajrá BVSC!

 

Felkészülési torna, Martfű:

BVSC-Zugló–Szeged 20-9

Dunaújváros–BVSC-Zugló 8-15

BVSC-Zugló–Ferencváros 13-11

BVSC-Zugló–Szentes 15-6

III. kerület–BVSC-Zugló 6-20

 

Végeredmény:

1. BVSC

2. Dunaújváros

3. FTC-Telekom

4. Szentes

5. Szeged

6. III.kerületi TVE

 

Fotó: BVSC-Zugló Vízilabda Szakosztály Facebook-oldala

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz