Menü

Továbbjutás a második helyen

2019. Július 18
1001
Továbbjutás a második helyen

Máris lezárult a csoportkör a női vízilabdázók számára a Dél-Koreában zajló világbajnokságon. A magyar válogatott az utolsó mérkőzésen 17-12-re kikapott Oroszországtól, így másodikként jutott tovább Bíró Attila együttese.

Női csapatunk két győzelemmel kezdte a kvangdzsui világbajnokságot. Elsőként a házigazda Dél-Koreát világcsúcsot jelentő 64-0-ra győzték le a mieink (korábban még nem született hasonló különbségű siker vízilabda meccsen), majd Kanadát múlták felül a lányok, ahol csak a végén kellett egy kicsit izgulni, de a győzelem meglett (15-14). Mindkét találkozón BVSC-s góloknak is örülhettünk. Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra 4-4, míg Illés Anna 3 gólt lőtt az ellenfeleknek.

Így a csoportkör zárómeccsét már biztos továbbjutókként várhatták Bíró Attila tanítványai. Az oroszok sajnos demoralizálóan kezdtek ellenünk. Három perc alatt 4-0 volt az állás a javukra. Ezt követően többek között Gyöngyössy találatának is köszönhetően 5-4-re zárkóztak a mieink, a félidőben viszont mégis 11-7 volt oda.

A fordulást követően megvoltak a lehetőségek a felzárkózásra, de nem sikerült élni velük. Így a végén a budapesti Világliga Szuperdöntőhöz hasonlóan (14-9) öt találat volt a két csapat között. Ezúttal 17-12-re nyertek az oroszok és egyből bejutottak a negyeddöntőbe.

Szomorkodni viszont nincs ok, hiszen szombaton magyar idő szerint reggel fél 9-kor Új-Zéland ellen játszik a magyar együttes a nyolc közé jutásért. Ha pedig sikerrel veszik a lányok ezt az akadályt, akkor hétfőn következhet a friss Világliga ezüstérmes Olaszország!

Sok sikert kívánunk játékosainknak és a magyar csapatnak!

 

Fotó: Derencsényi István / FINA

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz