Menü

Túl gyors volt a 200 méter

2016. Május 18
388
Túl gyors volt a 200 méter

Több szempontból is túl gyorsnak bizonyult a 200 méteres gyorsúszás klasszisunk, Bernek Péter számára. Egyrészt, mert az előző napi 400 méteres verseny után nehéz volt neki újból felpörögni, másrészt ő leginkább a 400 méteres távra van behangolva, amelyen az erejét is jobban be tudja osztani. Ennek ellenére ő is, az edzője, Nagy Péter is, és mi is azt vártuk, hogy a londoni Európa-bajnokságon 200 méteren is döntőbe jut majd. Peti az első előfutamban állt rajthoz, amelyen végül az ötödik helyen ért célba. Már sejteni lehetett, hogy ez az eredmény kevés lesz döntőhöz, amit aztán a második előfutam igazolt is. Amely erősebb volt, mint a Petiéké, hisz a szám magyar specialistája, Kozma Dominik, aki hatodik lett a saját futamában, is megelőzte Berneket. A két magyar a 10. és a 11., helyen végzett, így mindketten lemaradtak a döntőről.

  • Nem vagyok elkeseredve, reggel sokkal rosszabb volt, és tavaly még nem is nagyon tudtam ilyen időket úszni. A váltóban meg fogom tudni úszni a legjobbamat – mondta Péter az előfutam után.


Mi pedig bízunk benne, hogy beváltja majd az ígéretét, és a váltóban valóban jó időt fog úszni. A fő verseny azonban nem ez az Európa-bajnokság számára, hanem a riói olimpia. Ha szeretné, hogy a legfőbb vágya teljesüljön, Péternek ott kell majd igazán nagy időt úsznia.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz