Menü

Új év, új sikerek

2018. Január 08
389
Új év, új sikerek

A sportágak közül a vívók voltak a legfürgébbek, akik már az új esztendő első hétvégéjén világkupa-versenyeken szerepeltek.

A junior magyar vívók – mert ezeket a világkupaversenyeket nekik rendezték - pedig nem csak fürgék, hanem frissek és hatékonyak is voltak, és szebbnél szebb eredményeket értek el. Számunkra külön dicsőség, hogy a mi versenyzőink oroszlánrészt vállaltak a magyar sikerekből. Kezdjük a sort Budapesttel, ahol a junior női és férfi kardvívók számára rendeztek világkupaversenyt. Mi elsősorban az előbbiektől vártunk jó szereplést, de titkon bíztunk benne, hogy Nagy Martinnak is kijön majd a lépés. Martin a csoportjában remekül vívott, a főtáblán is nyert két asszót, a 16 közé jutásért azonban szoros csatában vereséget szenvedett egy belga vívótól, így számára befejeződött a verseny. A lányoknál azonban azt történt, amiben előzetesen reménykedtünk: Pusztai Liza és Nagy Valentina is remekül vívott, Liza a verseny végégig megőrizte a veretlenségét, így megvédte tavalyi budapesti címét, Valentina pedig csak a negyeddöntőben kapott ki, így végül az előkelő ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Amíg Budapesten a fiatal kardozók, addig az olaszországi Udine-ban a párbajtőrözők harcoltak a helyezésekért. A mi vívóink itt is remekül küzdöttek. Előbb a fiúk versenyében Andrásfi Tibor nyert egy nagyszerű ezüstérmet a rendkívül erős 189 fős mezőnyben, majd másnap Borsody Emma kápráztatott el bennünket azzal, hogy egészen az elődöntőig menetelt. Ott ugyan vereséget szenvedett román ellenfelétől, de így is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Fotó: MVSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz