Menü

Újabb „aranyos” hétvége a vívóknál

2020. Október 05
486
Újabb „aranyos” hétvége a vívóknál

Egy héttel ezelőtt a párbajtőrözők, ezúttal pedig a kardozók szállították az érmeket és köztük az aranyakat a hétvégi utánpótlás viadalokról. A junioroknál Szűcs Luca diadalmaskodott, kadetben pedig Petrucz Mirkó nyert!

Nagy örömünkre utánpótlás vívóink számára is folyamatosan újra indultak a versenyek az utóbbi hetekben. A BVSC-s sportolókon pedig nem is látszik a hosszú kihagyás, hiszen utánpótlásunk szállítja az érmeket onnan, ahol elindul. Ezúttal a kardozókra várt főszerep, akik az UTE vívótermében rendezett Magyar Kupa fordulón vettek részt.

Szombaton a kadet korosztály lépett pástra. A férfiaknál az 53 indulós mezőnyben három BVSC-s is bejutott a legjobb nyolc közé. Igaz, itt ketten kiestek, de Gaszner Ádám így is az ötödik, míg Tóth Patrik a hatodik helyen zárt. Petrucz Mirkó viszont egészen a döntőig menetelt, ahol szoros párharcban 15:13-ra múlta felül a TFSE sportolóját, Tóth Bertalant.

 

 

A nőknél Brassai Dorottya képviselte a zuglói színeket a legjobbak között, aki végül szintén dobogóra állhatott és bronzérmesként zárt.

Vasárnap aztán a juniorok is kitettek magukért. A népes férfi mezőnyben az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztiánnal csapott össze a fináléban Ondrik Konrád, ahol végül a Vasas sportolója örülhetett a 15:12-es diadalnak, de sportolónk is egy ezüstéremmel gazdagodott.

 

 

Női kardban aztán Szűcs Luca megmutatta, hogy továbbra is a BVSC sportolói dominálnak ebben a fegyvernemben. A tavalyi csonka szezonban a juniorok nemzetközi viadalain remeklő, de már a felnőttek versenyein is elinduló Szűcs Missurai Pálma (Vasas) legyőzésével (15:11) hozta el az aranyérmet. Kobra Virág révén azonban még egy bronzot is begyűjtött egyesületünk.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz