Menü

Újabb rangadót nyerve hibátlanok maradtak röplabdázóink

2020. December 06
257
Újabb rangadót nyerve hibátlanok maradtak röplabdázóink

Tovább menetel női röplabda csapatunk az NB II-ben. Ezúttal az eddig szettveszteség nélkül álló Kispest otthonában sikerült nyernie a lányoknak jó játékkal, így az első helyen telelnek Daróczi Gergely tanítványai!

Két hét szünet után léptek pályára női röplabdázóink az NB II-ben. Legutóbb a DEAC ellen sikerült fontos rangadót nyerni, és bíztunk benne, hogy a Kispest vendégeként is újabb pontokkal gazdagodnak a lányok. Könnyű mérkőzésre nem számíthattunk, hiszen riválisunk a találkozóig szettveszteség nélkül állt a bajnokságban.

Keményen készült a csapat a héten a meccsre, amely nagyon kiegyensúlyozottan indult. Egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól. Előbb 8-6 volt ide majd 16-15 oda, de két pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a hajráig. Itt a Kispest meglépett 21-18-ra, de 22-22-nél sikerült egyenlíteni, ám sajnos 23-23 után a hazaiak szerezték meg a két pontot és ezzel a vezetést.

Szerencsére a második szettben gyorsan helyre rázódtak a mieink és 6-2-es előnynél már időt is kért a Kispest. Aztán már nem volt megállás, 15-5-nél már eldőlni látszottak a dolgok, de a hazai csapat feltámadt és elkezdte ledolgozni a hátrányát. Öt pontra jöttek fel, de ott a remek nyitásainkkal és a hatékony befejezésünkkel megnyertük a játszmát (25-18).

A harmadik szett is nagy csatát hozott. Az elején a Kispestnél volt az előny (6-3), de szép lassan a remek mezőnymunkánknak köszönhetően lefaragtuk a hátrányt és a játszma közepén már néggyel mi vezettünk. 20-15 után kicsit megtorpant a csapat és 22-20-ra feljött az ellenfelünk, de innen pár jó megoldással be tudtuk fejezni a szettet (25-21).

A negyedik felvonásban a Kispest elfáradt és rengeteg hibát vétett, mi pedig továbbra is fegyelmezetten játszottunk és nagyon gyorsan előnybe kerültünk. Könnyű pontokat szereztünk és szinte hiba nélkül röplabdáztunk, 20-9 után pedig már eldőlt a meccs, csak be kellett fejezni és ezt meg is tettük a második lehetőségből.

Összességében megérdemelt győzelmet arattunk és nagyon fontos három pontot hoztunk el az egyik fő riválisunk otthonából, és mivel a csoportunkban idén már több mérkőzést nem rendeznek, a tabella élén megyünk el az ünnepekre!

„Ismét csak gratulálni tudok a játékosoknak a mai teljesítményünkhöz és az ezzel párosult eredményes játékunkhoz – igazi csapatmunka volt. Nagyon szépen dolgoztak a lányok a héten és sikerült véghezvinni azt, amit előre elterveztünk. Most is akadt pár dolog, amin majd javítani kell a jövőben, de jelen pillanatban most nem ezzel foglalkozunk, hanem kiélvezzük ezt a mai sikert” – nyilatkozta Daróczi Gergely.

Szép volt lányok! Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz