Menü

Újabb vébérésztvevő!

2017. Július 05
424
Újabb vébérésztvevő!

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya (korábbi edzőnk) ígéretéhez hűen már a hétvégi BENU-kupa előtt megnevezte azt a tizenhárom játékost, aki ott lesz a világbajnokságon.

A szövetségi kapitány a szerbek elleni közös gyakorlást követően szűkítette a korábbi 18 fős keretét 13 főre. Sydney olimpia bajnoka nehéz helyzetben volt, mert a csapatba kerülésért minden játékosa apai-anyait beleadott. Az egyik legnehezebb feladatot éppen mi a játékosunknak, Török Béla szerepének a megtalálása jelentette. Eleinte ugyanis védekezésben számított volna rá a kapitány, ám éppen a szerbek elleni gyakorlások bizonyították be, hogy Béla nemcsak a védekezésben, hanem a támadások befejezésében is jó. Így végül kapás oldalra került be a csapatba, ám Märcz Tamás szerint, ha a helyzet úgy kívánja majd, akkor a védekezésben is számít Béla játékára.

Ezzel egy nagyon fontos kérdés el is dőlt: klubunk is képviselteti majd magát a világbajnoki férfi vízilabda-válogatottban. Török Béla - Manhercz Krisztián, Mezei Tamás és Zalánki Gergő mellett - egyike lesz a négy világbajnoki újoncnak.

A magyar férfi vízilabda-válogatott világbajnoki kerete a szűkítést követően így néz ki:

Kapusok: Decker Attila (Honvéd),  Nagy Viktor (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám (Eger),  Erdélyi Balázs (Eger),  Gór-Nagy Miklós (OSC),  Hárai Balázs (Eger),  Hosnyánszky Norbert (Eger),  Manhercz Krisztián (Szeged),  Mezei Tamás (Szolnok),  Török Béla (BVSC),  Varga Dénes (Szolnok),  Vámos Márton (Szolnok),  Zalánki Gergő (OSC).

A csapat a budapesti világbajnokságon július 17-én 20.10-kor Ausztrália ellen debütál, majd július 19-én 20.10-kor az olaszok, 21-én 20.10-kor pedig a franciák ellen játszik.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz