Menü

Újdonsült világbajnokunk

2016. December 12
434
Újdonsült világbajnokunk

Korpási Bálint aranyérmet nyert a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában a nem olimpiai súlycsoportok birkózó-világbajnokságán a budapesti Syma Csarnokban. 

Versenyzőnk a szombat esti fináléban a moldovai Daniel Cataragával csapott össze, s győzött 2:1-re.

Sokszor leírtuk már, hogy jelenleg Korpási Bálint az egyik legjobb formában levő kötöttfogású magyar birkózó, ám versenyzőnk ezt az év legfontosabb eseményén, a riói olimpián nem bizonyíthatta. Lévén, a súlycsoportja – a 71 kg – nem szerepelt az olimpia programjában. Számára tehát az egyik fő verseny a rigai Európa-bajnokság volt, melyen végül bronzérmet szerzett. Szerencsére, a nemzetközi szövetség is belátta, hogy az olimpiai programból kimaradó súlycsoportok versenyzői is megérdemelnek egy bizonyítási lehetőséget, így idén első ízben megrendezték a nem olimpiai súlycsoportok birkózó-világbajnokságát is, melynek helyszíne a budapesti SYMA Csarnok volt. Bálint tehát hazai közönség előtt bizonyíthatta jó formáját, versenyzőnk pedig élt is a lehetőséggel. Előbb egy kirgiz, majd egy szerb, egy lengyel végül pedig egy román versenyzőt győzött le, és jutott a döntőbe, amelyben a korábban három Európa-bajnokot is legyőző moldovai Daniel Cataragával mérkőzött meg az aranyéremért. A két versenyző nagyon kemény meccset vívott, melyből a mi Macink jött ki győztesen. Ezzel pedig a magyar birkózósport 28. aranyérmét szerezte meg.

- Nagyon kemény volt a döntő, mindent kiadtam magamból, arra figyeltem, hogy a második menetben őt intsék. Nagy volt rajtam a nyomás, de kibírtam, sokat segített a hazai közönség, de még inkább a rengeteg munka – nyilatkozta az újdonsült vb-győztes.

Fotó: MBSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz