Menü

Újragondolt centenárium

2016. Október 11
438
Újragondolt centenárium

„A BVSC-Zugló 100 éve” címmel rendeztek kiállítást a Zuglói Civil Házban, ahol természetesen klubunk centenáriuma óta eltelt öt évről is szó esett.

Az egyesületünk ugyanis idén már 105 esztendős, a kerek évfordulót 2011-ben ünnepelte. De, hogy miért kellett ezt az öt éve már bemutatott kiállítást megismételni? Klubunk 2011-ben fennállása legsötétebb pillanatait élte. Olyannyira, hogy még az egyesület további működése is veszélyben forgott. A helyzet 2012-ben változott meg, amikor a Szőnyi úti telephelyünket az önkormányzat átvette a MÁV-tól. Ezt követően indulhattak be a fejlesztések a sporttelepünkön, melynek köszönhetően ma már egy merőben más BVSC-Zuglóról beszélhetünk. Az október 7-én nyílt, a sportmúzeum anyagából és a klub relikviáiból álló kibővített centenáriumi kiállítás tehát nemcsak a múltról, hanem a klub jelenéről is beszámol. A megnyitó ünnepségen résztvevő Karácsony Gergely zuglói polgármester pedig azt a reményét is kifejezte, hogy a klubunknak a jövője is hasonlóan gazdag lesz majd. Ennek érdekében az egyesületünk és az önkormányzat vezetésének már több terve van. Szatmári Kristóf elnökünk például a rendezvényen jelentette be, hogy hamarosan elkezdik az új 50 méteres medence építését.

A november 4-ig látható kiállítás megnyitó ünnepségén még egy fontos esemény történt. A Cserepes Kulturális Nonprofit Kft és Samodai József Helytörténeti Műhely ugyanis egy életműdíjat alapított, melyet a család beleegyezésével az Aranycsapat legendás zuglói hátvédjéről, Lantos Mihályról neveztek el. A díjat tervek szerint ötévente ítélik oda, mindig két embernek, és az odaítélés kritériuma, hogy a díjazottak hosszú évtizedeken át sokat tegyenek Zuglóért és a kerület sportjáért. A Lantos Mihály Életműdíjat első ízben Szemők Béla, klubunk egykori legendás elnöke, és dr. Hencsei Pál nyugalmazott egyetemi tanár, sporttörténész a BVSC százéves történetét feldolgozó könyv egyik írója vehették át.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz